RSS

Medische plannen

Het is een grote stap om als arts in Senegal aan de slag te gaan, iets waar ik nooit voldoende op voorbereid zal zijn. Toch voel ik me bevestigd dat God mij de kracht zal geven die ik nodig heb, net zoals Hij tot nu toe steeds heeft gedaan. Vanuit mijn achtergrond als tropenarts ben ik op zoek gegaan naar een plek waar ik kan bijdragen aan de gezondheidszorg in Dakar. Mijn lange-termijn visie is het verbeteren van de gezondheidszorg voor velen, door middel van educatie, onderzoek, goede zorg en management. Mijn plan is te beginnen met werken in het grootste overheids- en academisch ziekenhuis Le Dantec. om verschillende redenen:

 • De gezondheidszorgstructuur van het land leren kennen vanuit een officieel standpunt
 • Het persoonlijk ervaren van de moeilijkheden en gebreken in de gezondheidszorg
 • Netwerken met artsen en medische specialisten
 • Het overheidsbeleid leren kennen, omdat dit als eerste wordt toegepast in de overheidsziekenhuizen
 • Het ontdekken van mogelijkheden voor onderzoek en eventueel daar aan deelnemen

Ook al weet ik dat de meeste artsen in de zending niet deze weg gaan, toch denk ik dat dit de beste plek is om te beginnen aan een lange-termijn missie. Als je een verschil wilt maken, dan zul je de overheidsstructuren moeten kennen. Hiernaast zal ik betrokken zijn bij de enige zendingskliniek in de stad, de House of Hope kliniek.

Ik denk dat ik zo’n 1-3 jaar nodig heb om werkervaring op te doen bij Le Dantec voordat ik de volgende stap kan zetten. Dit zal waarschijnlijk inhouden dat ik meer zal werken bij de House of Hope kliniek in Dakar of bij een missieziekenhuis buiten Dakar, zoals de Barthimée Hospital in Thiès.

 0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  It’s fine buy way but some time you can you write in English.i wish you all the bst and stay well with your family in senegal
  Haji fuko
  Tanzania

 2. 2

  It’s fine buy the way some time you can you write in English.i wish you all the best and stay well with your family in senegal
  Haji fuko
  TanzaniaYour Comment


Familie Kieviet in Senegal