RSS

Waarom?

Goede dingen doen en Gods liefde laten zien kan overal. Wij hebben het simpele verlangen dat ergens te doen waar de nood wat hoger is. Senegal (West Afrika) is een land waar de medische zorg veel tekorten kent en er is een gebrek aan artsen (1 dokter per 16.000, 1 per 250 in Nederland). Minder dan 5% van de bevolking is christen. Met hulp van CAMA Zending hebben we ontdekt dat Senegal een plek is waar onze kwaliteiten aansluiten op de locale nood en mogelijkheden. We hebben de diepe overtuiging dat wij als gezin daar ons leven kunnen delen en de mensen kunnen dienen, Jan als pastor en Tabitha als arts. Met deze website willen we jullie de gelegenheid geven met ons mee te leven en dit land beter te leren kennen.

Wat is zending?
Waar Christenen zich inzetten om mensen te helpen kunnen ze niet anders dan ook over hun drijfveren te praten. Het is zoals iemand die een parel vindt; de schoonheid daarvan wil hij graag met anderen delen. Respect voor de ander is hierbij heel erg belangrijk. Er zijn afschuwelijke voorbeelden van hoe Christenen anderen over Jezus ‘vertelden’, denk aan de kruistochten of de inquisitie. Maar ook inspirerende voorbeelden zoals dominee Martin Luther King jr. en moeder Theresa. Je snapt dat we laatstgenoemden willen volgen.

“Zending” is echt zo’n woord waar allerlei associaties en gedachten aan zitten. Dit kan positief of negatief en misschien zelfs beide zijn. Op zich niet vreemd aangezien Zending een breed begrip is en al vele eeuwen in gebruik. Wij zullen dit begrip ook op onze eigen manier gaan invullen.

De Van Dale geeft de volgende twee betekenissen voor Zending:
1. de werkzaamheden van zendelingen en kerken onder niet-christenen
2. missie, opdracht die elders verricht moet worden

ad 1.Wat zijn dan die werkzaamheden?
Gemotiveerd door de liefde die we van God ervaren willen we ons inzetten om andere mensen bij te staan. In de moeilijke momenten van het leven; ziekte, verdriet, armoede, levensvragen. Samen bidden, elkaar troosten of praktisch steunen. Het betekent ook je werk goed en met aandacht doen. We gaan voor goede medische zorg en goede kennisoverdracht.

ad 2. wat is een missie?
Iedereen heeft een missie, datgene wat je drijft; je passie. Iets wat soms moeilijk uit te leggen is. God heeft onze ogen geopend voor de schoonheid en mogelijkheden van de Senegalezen. We vinden het moeilijk zoveel mensen achter te laten waar we van houden, maar we hebben een diepe innerlijke overtuiging dat dit de weg is die God wil dat we gaan. God dienen kan overal en is overal even waardevol.

Familie Kieviet in Senegal