RSS

FAQ over steunen van het werk in Senegal

Er zijn enkele vragen die ons regelmatig gesteld worden. Door dit ‘veel gestelde vragen’ bericht hopen we daar wat meer duidelijkheid over te geven. Natuurlijk kunnen we vragen ook persoonlijk beantwoorden! Neem gerust contact op met onze penningmeester Aart Ketelaar”penningmeester@kieviet.org of met Jan: jan@kieviet.org

Q. Wat zijn de bankgegevens
Q. Hoe kan ik financieel bijdragen?
Q. Waarom is CAMA betrokken?
Q. Is het niet duur om bij CAMA aan te sluiten?
Q. Kan ik ook zelf geld overmaken?
Q. Waarom moet ik de penningmeester op de hoogte stellen van mijn steun?
Q. Is wachten tot er genoeg steun is beloofd geen gebrek aan geloof?
Q. Wat gebeurt er als ik niet langer in staat ben om te steunen?
Q. Is het leven in Dakar duur?
Q. Is het mogelijk een eenmalige gift te geven?
Q. Hoe veel steun is er nodig?

 

Q. Wat zijn de bankgegevens
CAMA Zending
Hoofdstraat 55
3971 KB Driebergen-Rijsenburg
IBAN= NL89 INGB 0000309400
BIC= INGBNL2A
ovv “Senegal medisch en gemeentewerk”.

Bank: ING Bank
Adres bank: Postbus 1800, Amsterdam

 

Q. Hoe kan ik financieel bijdragen?
Er zijn verschillende manieren om het werk financieel te ondersteunen:

  1. Door een eenmalige donatie. Deze kunnen worden overgemaakt naar CAMA Zending, Hoofdstraat 55, 3971 KB Driebergen-Rijsenburg. IBAN= NL89 INGB 0000309400 BIC= INGBNL2A, ovv “Senegal medisch en gemeentewerk”.
    Het is ook mogelijk via iDEAL, hier.
  2. Overweeg regelmatig te steunen. Het is voor ons het gemakkelijkst als je CAMA machtigt om het bedrag van je rekening af te schrijven (alleen mogelijk met een Nederlandse bankrekening). De machtiging kan altijd gestopt worden en wanneer je het niet eens bent met een afschrijving kan je het geld bij je bank terug vorderen. Klik hier voor een formulier online.
  3. Het is ook mogelijk om zelf een regelmatige gift over te maken. Dat kan op bovengenoemd rekeningnummer. Om overzicht te houden op de financiën vinden we het fijn als je onze penningmeester Aart Ketelaar op de hoogte stelt van wanneer en wat je steunt via penningmeester@kieviet.org.

 

Q. Waarom is CAMA betrokken?
Het is onze visie voor onbepaalde tijd in Senegal te gaan werken. We realiseren ons dat we deel moeten zijn van een organisatie die ons steunt in goede en moeilijke tijden om dit mogelijk te maken. Hoe langer we weg zullen zijn, hoe meer moeilijkheden we tegen zullen komen. CAMA heeft een eeuw ervaring in leven en werken in de tropen. We zijn bij CAMA aangenomen na een lange en intensieve procedure.

CAMA neemt verantwoordelijkheid voor het voorbereidend proces en financiële stabiliteit. We ontvangen onze afgesproken maandelijkse toelage, zelfs wanneer giften teruglopen. Indien steun afneemt zullen we daar aan werken tijdens ons verlof. Dit stelt ons in de gelegenheid om ons volledig op ons werk te richten wanneer we in Senegal zijn. Het Nederlandse kantoorteam houdt zicht op de steun en regelt onze financiële zaken.

Aansluiten bij het CAMA team in Senegal geeft een stevig fundament om vanuit te werken. Het leven in Dakar zal uitdagend genoeg zijn, het team zal ons helpen onze draai te vinden. Meer dan dat, door samen met het team te werken zullen onze kwaliteiten meer tot hun recht komen.

Ook voor veiligheid is CAMA een belangrijke partner. Ze hebben evacuatieplannen gereed en geven advies wanneer situaties dreigend worden. Ze zullen ons en onze kinderen ook bijstaan met pastorale en psychologische steun.

Kortom: CAMA legt een stevig fundament voor onze missie.

 

Q. Is het niet duur om bij CAMA aan te sluiten?
CAMA kan niet functioneren zonder financiële steun. Wij zullen hen steunen met 10 cent voor elke Euro die we ontvangen. Omdat we veel profiteren van hun werk en zelfs van mening zijn dat zonder CAMA het werk niet mogelijk is, vinden we dit een kleine bijdrage.

WWe zouden ook kunnen stellen dat onze betrokkenheid bij de CAMA geld oplevert omdat giften aan CAMA belasting aftrekbaar zijn.

 

Q. Kan ik ook zelf geld overmaken?
Natuurlijk is het mogelijk om zelf geld over te maken. Je kan bijdragen met een eenmalige gift of door regelmatige steun.

Giften kunnen worden overgemaakt naar CAMA Zending,  Hoofdstraat 55, 3971 KB Driebergen-Rijsenburg. IBAN= NL89 INGB 0000309400 BIC= INGBNL2A, ovv “Senegal medisch en gemeentewerk”.

Om overzicht te houden op de financiën vinden we het fijn als je onze penningmeester Aart Ketelaar op de hoogte stelt van wanneer en wat je steunt via penningmeester@kieviet.org.

 

Q. Waarom moet ik de penningmeester op de hoogte stellen van mijn steun?
We geloven dat we verantwoordelijke ouders en verantwoordelijke zendelingen moeten zijn. Dit betekent dat we Nederland niet zullen verlaten als we al weten dat er niet genoeg financiële steun is om in Senegal te kunnen leven. Samen met CAMA hebben we een solide budget gemaakt. Om zicht te houden op de te verwachten steun is het belangrijk dat onze penningmeester weet hoeveel je gaat steunen.

 

 

Q. Is wachten tot er genoeg steun is beloofd geen gebrek aan geloof?
We geloven dat onze menselijke verantwoordelijk niet tegengesteld is aan geloof in God. We vertrouwen erop dat als God wil dat we de mensen in Senegal gaan helpen, Hij ook in staat is om voldoende financiële partners te geven voordat we weggaan.

 

 

Q. Wat gebeurt er als ik niet langer in staat ben om te steunen?
Samen met CAMA hebben we een solide budget opgesteld. Omdat we door CAMA uitgezonden worden nemen zij ook financiële verantwoordelijkheid voor ons. We ontvangen onze afgesproken maandelijkse toelage ook als steun afneemt. Indien giften terug lopen zal CAMA ons opdracht geven daaraan te werken tijdens ons verlof. Dit stelt ons in staat ons tijdens ons verblijf in Senegal volledig te richten op het werk.

 

 

Q. Is het leven in Dakar duur?
Het is een bekende misvatting dat het mogelijk is in Afrika te leven met weinig geld. Het is waar dat de lokale bevolking kan rondkomen met lage inkomens. Dit betekent helaas wel veel zaken die wij basaal vinden voor hen onbereikbaar zijn. Goede gezondheidszorg is bijvoorbeeld onbetaalbaar voor veel mensen, net als goede huisvesting en onderwijs voor de kinderen. Uiteraard willen we goed onderwijs voor onze kinderen en willen we naar het ziekenhuis als dat nodig is.

Daarnaast zullen er hogere kosten zijn voor het dagelijks leven. “Special prices” voor eten op de markt en openbaarvervoer. Het is nagenoeg onmogelijk om te ontkomen aan hogere prijzen omdat Westerlingen altijd worden geassocieerd met welvaart en dus meer moeten betalen.

Ook zullen we meer kosten maken dan de lokale bevolking. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen, reiskosten en beveiliging.

Ten slotte, maar zeker niet onbelangrijk, hopen we in staat te zijn om te investeren in de projecten die we zullen opzetten. Een deel van de steun die je geeft zal direct geinversteerd worden in plaatselijk ontwikkelingswerk.

Ons huidige verwachte budget bedraagt € 3.000 per maand.

 

Q. Is het mogelijk een eenmalige gift te geven?
Eenmalige giften worden ook gewaardeerd! Deze kunnen worden overgemaakt naar:

CAMA Zending
Hoofdstraat 55
3971 KB Driebergen-Rijsenburg
IBAN= NL89 INGB 0000309400
BIC= INGBNL2A
ovv “Senegal medisch en gemeentewerk”.

Bank: ING Bank
Adres bank: Postbus 1800, Amsterdam

 

Q. Hoe veel steun is er nodig?
Ons budget beslaat iets meer dan € 3.000 per maand. Dit is inclusief dagelijks levensonderhoud, onderwijs voor de kinderen, verzekeringen, reiskosten etc. Voor vragen over het budget kun je contact opnemen met onze penningmeester Aart Ketelaar: penningmeester@kieviet.org


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal