RSS

Een week als geen ander op de kinderpoli….

p1010088Eindelijk: de kinderpoli is verhuisd naar het nieuwe gebouw! We zijn ontzettend dankbaar voor alle donaties, gebed en meeleven rondom de bouw en voorbereiding. Deze nieuwe ruimte was heel hard nodig en nog voor we goed en wel ingericht waren gingen we afgelopen week aan de slag. Een korte impressie van de week: 

sdw_0255 Maandag: tussen de dozen staat een bureau en een paar stoelen. Niet een ideale werkruimte, maar omdat we een termietennest vonden in onze gloednieuwe kast kunnen we die niet meer gebruiken. Ik haal dus mijn stethoscoop en andere benodigdheden uit de doos en ga aan de slag. Met de verpleging en 2 vrijwilligers zetten we alle zeilen bij op deze drukke maandag. Twee ernstig zieke kindjes moeten we direct naar het ziekenhuis sturen. In de rehydratiehoek zitten al snel een viertal moeders met hun peuter en in de andere hoek doen we de malariatesten en Hb-testen. Het lijkt of we alles hebben, behalve dan … een ventilator. Die blijkt toch wel onmisbaar bij 45 graden gevoelstemperatuur, dus met spoed wordt die nog even gekocht.

sdw_0249Dinsdag: elke dinsdag draaien we het voedingsprogramma voor ondervoede kinderen. Dedozen zijn inmiddels aan de kant. Gelukkig maar, want nu passen de 25 moeders met kinderen met z’n allen in de zaal. We hebben een groepsgesprek over goede voeding, terwijl de kinderen onze speciale “powerpap” eten.

sdw_0220Woensdag: dat de mazelen epidemie nog gaande is blijkt vandaag met opnieuw 2 nieuwe verdenkingen. Om de andere patiënten niet te besmetten zien we deze kinderen buiten in de schaduw van de mangoboom. Inmiddels is een nieuwe stagiaire aangeschoven die in haar eigen hoekje een patiënt onderzoekt. Lesstof genoeg deze dag: behalve mazelen zien we Malaria, bloedarmoede, ernstige ondervoeding en nog twee aangeboren afwijkingen.

20161005_141826Donderdag: vanwege de topdrukte besluiten we dubbel spreekuur te gaan draaien. Gelukkig hebben we daar nu de ruimte voor: ruim 50 zieke kinderen konden we helpen en voor het eerst hoefde er geen moeders meer bij de deur te worden weggestuurd worden. Wat een verbetering!

Vrijdag: Aan het eind van de dag maken we de balans op: een goede start, maar er blijkt nog van alles nodig voor een goed functioneren van de kinderpoli, zoals meubels, speelgoed, medisch materiaal en medicijnen. En niet te vergeten een nieuwe kast 😀

ideal-groot

 


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal