RSS

Nederland anno 2016: What’s New!?

20160528_111609Het is alweer twee jaar geleden dat we voor langere tijd in Nederland waren. Er het is toch opvallend hoe snel ons landje verandert! Wat ons het meest opviel? Slingerende auto’s, vreemde fietsen en technologische vooruitgang…

 

 

 

 1. op de snelweg zie je regelmatig auto’s die plotseling vaart minderen, of half over de vluchtstrook rijden. Geen paniek! Deze mensen zijn niet dronken en hebben ook geen insult, ze schrijven gewoon eventjes een WhatsApp berichtje…

 

 1. De fietsen met kratten en mandjes voorop zijn volledig uit het straatbeeld verdwenen. In plaats daarvan zoeven nu de e-bikes je voorbij op straat.

 

 1. Over fietsen gesproken, de populariteit van mountainbiken heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan het boswandelen. We hebben Maria en Simon nu geleerd om goed links en rechts te kijken voor ze een bospad oversteken 😀

 

 1. vroeger was het acht uur journaal een vast moment op de avond, tegenwoordig kijk je het gewoon even terug tegen tienen met interactieve televisie!

 

 1. crisis of niet, je bent tegenwoordig een dief van je eigen portemonnee als je een uitje doet zonder kortingsbonnen!

 

 1. Freek Vonk blijkt niet alleen een grappig televisie programma te hebben, maar ook een heel plaatjesboek (dat Maria inmiddels heeft vol verzameld en geruild), met bovendien een app die dino’s door het huis laten lopen… Daar zijn flippo’s toch niks bij….

 

 1. Dat online shoppen booming is, dat wisten we al wel een poosje. Maar de effecten hebben we nu met onze eigen ogen kunnen zien. Lege winkelpanden, opheffingsuitverkoop en als je iemand vraagt waar hij zijn schoenen heeft gekocht dan noemt hij een website!

 

 1. Een activiteit komt pas echt tot zijn recht als je er een app bij hebt…. Een hardloop app, naai app, metronoom app, thuisarts app; apps zijn serious business.

 

 1. Toen we uit Rotterdam vertrokken hoefden we niet meer dan oud papier en glas te scheiden. Zelfs de GFT was nog niet geïntroduceerd! De afgelopen periode in Veenendaal hebben we een volledig nieuw afvalscheidingssysteem kunnen leren. Alle logica is eruit verdwenen, maar we helpen graag mee aan een beter milieu!

 


0 Comments Add Yours ↓

 1. Truida #
  1

  Heerlijk om Nederland eens even door jullie ogen te zien… met een glimlach zitten lezen…. Al moeten we misschien een beetje nadenken of we wel zo verder willen 🙂Your Comment


Familie Kieviet in Senegal