RSS

Voedingsprogramma

DSC_3511Baboucar is 2 jaar en komt met zijn moeder op het spreekuur met een longontsteking. Hij is ernstig ziek, het is een kwetsbaar klein ventje. Bij meten en wegen blijkt hij ook ondervoed te zijn. Zijn moeder zegt dat hij een lastige eter is. Sinds hij van de borstvoeding af is weigert hij te eten. Alleen chips en droge rijst gaan er goed in.

014Ondervoeding is een groot probleem in Senegal. Zelfs in de stad is 1 op de 5 kinderen onder de 5 jaar ondervoed. Het maakt ze vatbaar voor levensbedreigende ziekten, lichamelijke ontwikkeling wordt geremd en schoolprestatie worden negatief beïnvloed. Oorzaak is niet altijd armoede, maar ook het feit dat er geen consultatiebureaus zijn, er een gebrek is aan voorlichting over goede voeding. Ik zie het probleem in de dagelijkse praktijk in de kliniek.

08_dreamingIn december 2013 starten we daarom met een speciaal programma voor ondervoede kinderen en baby’s. We screenen kinderen die op het spreekuur komen op ondervoeding, vervolgens worden deze kinderen twee middagen per week behandeld en hun groei wordt gevolgd. Bovendien krijgen de moeders in groepsdiscussies en in individuele gesprekken voedingsadvies. Met richtlijnen en materialen van Unicef en in samenwerking met het regio ziekenhuis hebben we zo de kans voor duizenden kinderen hun voedingstoestand te verbeteren.


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Wat een veelzijdig beroep heb je, Tabitha!
    Ik wens jullie bij deze mooie dagen met de vrede van de Vredevorst in jullie hart en gedachten!Your Comment


Familie Kieviet in Senegal