RSS

Demba kan weer lopen!

Demba, een jongen van een jaar of 11 is blij dat hij weer kan lopen! Een paar maanden geleden was hij erg ziek en dacht dat zijn been geamputeerd moest worden. Nu loopt hij zonder krukken het spreekuur binnen in de kliniek in Noord Senegal. Na een operatie in een ziekenhuis binnen ons netwerk kon hij bij ons revalideren en zijn genezing is een getuigenis geworden in zijn dorp.

Een paar maanden geleden werd ik gebeld door Ali. Hij is lid van het bestuur van de kliniek in Noord Senegal en de enige christen in zijn dorp (een dag reizen van de kliniek). “Dokter, er is hier een jongen en je moet hem helpen, anders gaat hij het niet redden!” Demba had een jaar ervoor een ongeluk gehad en zijn complex gebroken been was geopereerd in een ziekenhuis in de stad. Er was helaas een wondinfectie opgetreden en de familie had geen geld meer voor de nazorg. Bovendien was er geen vertrouwen meer in de zorg die ze in het ziekenhuis kregen.

 

Toen wij hem ontvingen was hij erg ziek en lag hij al een jaar op bed met veel pijn. Er was een enorme infectie aan het inmiddels gezwollen en vervormde been. We regelden een operatie in een ander Christelijk ziekenhuis en gelukkig kon het been gespaard blijven. In het lange proces van wondzorg en revalidatie konden we een vertrouwensband opbouwen met Demba en zijn familie en iets van de liefde van Jezus laten zien. En inmiddels kan hij weer lopen en gaat het goed met hem!

 

 

 

 

 


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal