RSS

Container

Om tien uur ’s ochtends giert de adrenaline door mijn lichaam… ik krijg een telefoontje dat de container vandaag uit de haven komt, en misschien zelfs al voor 12 uur! Ik bel snel de sjouwers die al een week stand-by staan. En de drie projecten waarvoor we spullen in de container hebben zitten. Zestig telefoontjes en 8 uur wachten later staat de container daadwerkelijk voor ons nieuwe huis! Lees hier meer over het uitladen en de verschillende projecten.

Wat is het geweldig om een (CAMA) team te hebben wat klaar staat om te helpen. Vijf man sterk kwamen ze opdraven, daarnaast hadden we een aantal sterke mannen gecharterd. Binnen een uur was de hele container uitgeladen! De spullen voor Perspective Senegal en Teen Bi gingen direct een busje in, om ter plaatse afgeleverd te worden. De spullen voor de kliniek (op de tandartsenstoel na) staan nog even bij ons thuis, zodat Tabitha zelf zorg kan dragen dat het goed terecht komt.

Teen Bi (“de bron” in het Wolof), is een kinderclub in de arme wijk Bel Air. Garry (directeur van de kliniek) en Anke wonen er. Geconfronteerd met de grote armoede en het gebrek aan opleiding en dagbesteding besloten ze een kinderclub te starten. Eerst bij hen thuis, enkele jaren later konden ze een apart huis voor de club huren. Dankzij Baptistengemeente ’t Gooi in Huizen konden we in de container een grote hoeveelheid speelgoed meenemen.

Perspective Senegal is een technische school die is opgezet op weggelopen Talibé kinderen een vak te leren. Een Nederlandse man gaat er een aantal keer per jaar heen om les te geven. Hij heeft zelf de hele inzamelingsactie gecoördineerd. Op zo’n anderhalf uur rijden van Dakar hebben ze een prachtige locatie met verschillende gebouwen. De leraar Frans verteld ons dat de school goed bekend staat in het dorp en dat ook de marabouts waarderen wat ze doen. Als we het enthousiasme van de kinderen zien, en de ruime werkplaatsen, weten we zeker dat het gereedschap dat we hebben meegenomen goed gebruikt zal worden!


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal