RSS

Van ambtenaar naar ziekenhuisdirecteur

We stellen jullie graag voor aan Kane. Hij ervaart zijn werk als ambtenaar als zijn roeping. Toen hij als tiener christen werd, raadde zijn dominee hem aan om dominee te worden, of leraar. Hij koos echter met volle overtuiging voor een carrière als rijksambtenaar. Hij werd aangenomen op een zeer exclusieve overheidsopleiding en is inmiddels arbeidsinspecteur op regionaal niveau. Sinds het overlijden van dr. Soh werk ik (Tabitha) nauw samen met Kane in het bestuur van de kliniek. Zijn bestuurlijke ervaring blijkt een onmisbare schakel de voortgang van het werk. Zijn toewijding gaat echter veel dieper en dat heeft alles te maken met zijn bijzondere levensverhaal.

Kane groeit op in een streng religieus gezin in ruraal Senegal en er is geen kerk in de wijde omtrek. Als tiener komt er een Aziatische uitwisselingsleerling in zijn klas, die veel leest. Hij leent boeken van haar en op een keer leest hij in een boek het verhaal van iemand die Jezus gaat volgen. Hij wordt nieuwsgierig maar durft er met niemand over de praten. Een vriend heeft in het geheim een bijbel en hij vraagt of hij hem kan lenen. Als ze elkaar ontmoeten heeft zijn vriend de bijbel onder zijn kleren verstopt. Kane neemt de Bijbel mee (eveneens onder zijn kleren) en begint thuis te lezen. Hij wordt geraakt door de geest van acceptatie en liefde die spreekt uit de verhalen en in zijn eentje besluit hij Jezus te gaan volgen.

Kane wil zijn capaciteiten inzetten om zijn eigen volk, de Fulani, te dienen maar hij laat ook geen gelegenheid voorbijgaan om te getuigen van zijn wandel met Jezus. Zijn positie van invloed opent vele deuren op plekken waar nauwelijks christenen zijn. Hij werkt geheel vrijwillig voor de kliniek en heeft zijn hele vakantie besteed aan het regelen van papierwerk. Samen werken we aan een stabiele gezondheidsstructuur waar goede zorg wordt geleverd aan de bevolking van Noord Senegal.

 

 

 

 

 

 

Het is mogelijk dit werk te steunen via https://camazending.nl/doneer/ of overboeking op IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48  t.n.v. Stichting CAMA Zending in Driebergen ovv Senegal Project Medisch


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal