RSS

Het begint met één schaap

Toen Sidy tot geloof kwam stortte zijn bedrijf in. Door collega’s en familie werd hij met de nek aangekeken en niemand kocht meer zijn spullen. Maar Sidy ging niet bij de pakken neer zitten. Hij kocht een schaap, en toen nog een en zo breidde hij geduldig zijn kudde uit. Hij was blij toen hij uiteindelijk een schaap kon doorverkopen voor een goede prijs. Langzaam kreeg hij nieuwe klanten en begonnen de zaken weer te lopen.

Sidy is een van de weinig oudere gelovigen in de Fulani gemeenschap. Zijn verhaal inspireert de jongeren tijdens een 2-daagse conferentie over ondernemerschap als christen. Jan draagt bij met les over de ethiek van werk. We zijn geschapen voor werk en het God zegent eerlijk werk. Dit bemoedigt de deelnemers om ook in tijden van sociale vervolging niet op te geven en hun eigen brood te verdienen.

We zien momenteel veel gebeuren in de kleine gemeenschap van gelovigen in Noord-Senegal. De kliniek heeft land gekocht voor de bouw van een centrum voor gebed en toerusting. De eerste steen is nog niet gelegd, maar er zijn al volop activiteiten, zoals deze training over ondernemerschap. Het is een veelbelovend project. Maar net als met een kudde: het begint met één schaap.


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal