RSS

Visa Versa

25072014858Wacht op mij!!! Voor ik het weet is  Soh uit zicht verdwenen… Een Senegalees op de fiets in Rotterdam, als dat maar goed gaat… Dokter Soh is een groot voorbeeld voor me; een inspirerend leider en nederig volger van Jezus. En natuurlijk een arts 🙂 Hij is in Nederland voor een Internationaal Congres van Christelijke Artsen (ICMDA). Op de fiets de Erasmusbrug beklimmen is een ervaring die daar natuurlijk bij hoort.

SAMSUNGDokter Soh zou eigenlijk een prima Nederlander zijn. Hij drinkt het liefst melk; geen verrassing als je uit een herdersstam komt, hij komt graag op tijd en hij kan dus blijkbaar heel goed fietsen! Ik puf er maar achteraan (ook niet gemakkelijk als je al ruim 2 jaar niet gefietst hebt…) En we komen veilig aan bij De Doelen.

Het is een inspirerend congres. Zo’n 900 artsen van over de hele wereld zijn gekomen en bespreken  onderwerpen rond het thema geloof en gezondheidszorg met elkaar. Voor dr. Soh is het bijzonder om artsen te ontmoeten die een zelfde soort roeping hebben als hij. Hij is niet alleen! Ook al werkt hij in een afgelegen gebied in Noord Senegal, zijn zowel de dichtstbijzijnde ziekenhuis als kerk meer dan een uur rijden, hij is niet alleen. Hij voelt de verbondenheid met artsen die door God naar de zelfde soort situaties geroepen zijn.

Dr. Soh had een comfortabel leven als arts in Libië. Tot hij de roeping ervoer om terug te keren naar Senegal, en wel naar het gebied waar zijn stam woont. Ver weg van de gemakken van de grote stad, een gebied waar weinig medische zorg is. Zo laat hij in zijn leven en werk de liefde van Jezus zien in een dorp waar elk weekend de grootste veemarkt van West Afrika gehouden wordt.

Ik werk samen met dr. Soh bij de oprichting van een Christian Medical & Dental Association in Senegal. Het verbinden van christelijke medisch werkers en initiatieven is essentieel in onze context. We hebben elkaar nodig om het vol te houden. Dr. Soh en ik kregen nieuwe energie tijdens het congres in Nederland. We bidden dat bij de opkomende bijeenkomst in Senegal veel van onze collega’s ook geïnspireerd kunnen worden!

De komst naar Nederland is mogelijk gemaakt door een beurs van de ICMDA. Niet alle kosten werden hierdoor gedekt. Wilt u bijdragen aan de verdere kosten die we hadden (zoals vliegticket) of het werk van dr. Soh sponsoren, dan kan dat door en gift over te maken naar Cama, IBAN: NL76 ABNA 0484 6740 48 BIC: ABNANL2A, ovv KIEVIET dr.SOH of via iDeal.


Your Comment


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!