RSS

Projecten

Regelmatig ontmoeten we Senegalesen met een visie om hun land te ontwikkelen. Als we hen lang genoeg kennen en vertrouwen helpen we hen graag om dit te realiseren. Dit doen we door advies en financiele steun. Het liefst met eenmalige concrete steun, zodat er geen afhankelijkheidspositie ontstaat. We bemoeien ons ook niet met het leiderschap van het project, en zien er alleen op toe dat onze gift gebruikt wordt zoals afgesproken. Helaas kunnen niet positief reageren op elke kans die zich voor doet. Daarom hierbij een overzicht van projecten die met jullie steun gerealiseerd kunnen worden.
Voor grotere of langlopende projecten (bijvoorbeeld voor sponsoring door een jeugdgroep) kan contact met ons opgenomen worden via: jan @ kieviet.org

Als je een project wilt steunen kan je het bedrag overmaken naar rekeningnummer 309400 tnv Cama Zending te Maarn, ovv Kieviet Project + naam project of via iDeal door op de link onder het stukje te klikken. Stuur aub ook een mailtje naar jan @ kieviet.org zodat we de pagina up-to-date kunnen houden.

Projectenoverzicht

Gitaar voor Bernard!

Visie: ontwikkelen van Christelijke muziek in Senegal
Doel: concerten geven en repeteren met de band van Bernard
Betrokkenen: Jan, Bernard, de band “Kattan”
Nodig: een semi-professionele gitaar
Omschrijving:
Het is toch wel behoorlijk vervelend als repetities niet door kunnen gaan omdat er geen instrumenten zijn om op te spelen…! Een elektrische gitaar is één van de instrumenten die onmisbaar is in de verdere ontwikkeling van de band. Meer info over de band: www.cissamusic.com
Voldaan
Categorie: Kunst
Prijs: € 315.-
Voldaan: Ja, lees hier meer over de voltooiing van dit project.

 

Medische Zorg voor Talibé’s

Visie: gezondheidszorg aanbieden voor de kwetsbare groepen van de samenleving.
Doel: 80 talibé kinderen van schurft afhelpen
Betrokkenen: Tabitha, 2 verpleegkundigen van Këru Yakaar.
Nodig: medicijnen, kleding, zeep
Omschrijving:
Vlaknaast de kliniek Këru Yakaar is een “Dara”, een koranschool. In een kaal appartement slapen zo’n 80 jongens van tussen de 5 en 12 jaar hutje mutje op de vloer. Op zaterdag 20 april heeft Tabitha met haar collega’s de jongens behandeld voor schurft, en de marabou (geestelijk leider) voorlichting over preventie geven. Na 2 weken volgde een controle bezoek waarop we konden constateren dat ze nog steeds schurft vrij zijn. Momenteel kloppen meer Dara’s bij ons aan, graag helpen we de kinderen ook daar van deze vervelende ziekte af.
VoldaanDara medische zorg
Categorie: Medisch
Prijs: € 150.-
Voldaan: Ja

 

Huur voor de kinderclub

Visie: een wekelijkse kinderclub voor de arme kinderen in Grand Yoff (Dakar)
Doel: kinderen een leuke middag geven dmv spelletjes en Bijbelverhalen
Betrokkenen: Carlos & Rose
Nodig: zaalhuur
Omschrijving:
Voldaan
Na vele jaren succesvol een kinderclub gedraaid te hebben heeft Carlos, één van de verzorgende van de kliniek, helaas de deuren moeten sluiten. Carlos heeft een geweldige reputatie als kinderwerker, veel jong volwassenen in de kerken hebben zijn club doorlopen. Reden voor de sluiting: geen geld meer voor de huur… De 35 euro per maand is éénderde van zijn maandsalaris, dus begrijpen doen we het wel. We willen voor één jaar de huur betalen, zodat Carlos de tijd heeft een lange termijn oplossing te vinden.
Categorie: Kerk
Prijs: € 420.-
Voldaan: Ja

 

Management cursus voor administrateur

Visie: lokale personeel beter toerusten voor de arbeidsmarkt
Doel: de administrateur een management opleiding laten volgen
Betrokkenen: de administrateur
Nodig: inschrijfgeld van € 200.-
Omschrijving:
VoldaanDe administrateur is verantwoordelijk voor de statistieken, de rapportage, contact met de overheden en nog veel ander papierwerk. Hij is onmisbaar in de kliniek, een sleutelfiguur in de organisatie. Een cursus aan een management school helpt hem zijn juridische en management kennis bij te spijkeren.
Categorie: Medisch; Educatie
Prijs: € 200.-
Voldaan: Nee
Steun dit project hier!

 

Hoofdlampen voor de tandartsen

Visie: goede en betaalbare tandartsenzorg aanbieden
Doel: betere verlichting tijdens behandelingen
Betrokkenen: de tandartsen van de kliniek
Nodig: 7 hoofd zaklampen
Omschrijving:
Een grote hulp kan ook heel klein zijn… de tandartsen van Këru Yakaar kwamen naar Tabitha toe met de vraag of ze wel eens van die “hoofd zaklantaarns” gezien had. “Je weet wel, wat mijnwerkers gebruiken, maar dan kleiner.” De tandartsen hebben niet genoeg ligt om goed diep in de mond te kijken, en zo’n zaklamp is een goedkope en functionele oplossing voor dit probleem! Er zijn 5 tandartsen en 2 reserve is niet overbodig.
Voldaan
Hoofdlamp
Categorie: Medisch
Prijs: € 35.-
Voldaan: Ja

 

Keyboard voor de band

Visie: ontwikkelen van Christelijke muziek in Senegal
Doel: concerten geven en repeteren met de band van Bernard
Betrokkenen: Jan, Bernard, de band ‘Kattan”
Nodig: een semi-professioneel keyboard
Omschrijving:
Het e-mail adres van Bernard, de zanger met wie Jan werkt begint met: pianobernard… Toch bijzonder dat deze voormalig professioneel pianist geen piano/keyboard bezit… Dit zorgt dan ook voor veel geregel om een keyboard te huren voor repetities en concerten. Een tijdrovend en duur gemis dus. Maar een semi-professioneel keyboard is ook een dure zaak. We hebben ons oog laten vallen op een Yamaha psr-s650.
VoldaanKeyboard Bernard
Categorie: Kunst
Prijs: € 650.-
Voldaan: Ja, lees hier meer over de voltooiing van dit project.

 

Starterpakket voor stagiaires

Visie: Gezondheidszorg in de dorpen verbeteren
Doel: Verpleegkundigen toerusten d.m.v. goede naslagwerken
Betrokkenen: Tabitha & Sophie
Nodig: ‘Starterpakket’ literatuur voor gezondheidspost
Omschrijving:
VoldaanIn Keru Yakaar komen regelmatig stagiaires enkele maanden meelopen. Ze zijn al verpleegkundige en bereiden zich bij ons voor op hun werk in een missie kliniek in een klein dorpje in het binnenland. Ze zijn daar vaak de enige medische zorg in kilometers omtrek, en zullen dan ook een grote variëteit aan ziekten zien, met helaas maar een beperkt aantal behandel en onderzoeksmogelijkheden. Als afscheidscadeau bij de afronding van hun stage geef ik hen graag iets mee waar ze wat aan hebben. Daarom heb ik een klein pakket samengesteld met 2 boeken, een schepje om ORS te maken en 2 meetlinten om ondervoeding bij kinderen en volwassenen mee te controleren en een mapje met protocollen. Sophie loopt momenteel bij ons stage in voorbereiding op haar werk in Lambaye.
SAMSUNG
Categorie: Medisch
Prijs: € 30.-
Voldaan: Ja

 

Gezondheidspost in Lambaye

Visie: Gezondheidszorg in de dorpen verbeteren
Doel: Een goed uitgeruste gezondheidspost
Betrokkenen: Tabitha, Julienne, Sophie
Nodig: twee onderzoekstafels, drie medicijnkasten
Omschrijving:
Julienne is verpleegkundige in de kliniek en dominees vrouw. Haar man is voorganger van een kleine kerk in een van de ‘banlieue’ van Dakar. Deze kerk heeft contact in een afgelegen dorp ongeveer 200 km van Dakar. Er is een kleine gemeente ontstaan, maar ook de medische nood in Lambaye werd al snel duidelijk. De kerk wil de mensen hierin dienen door een gezondheidspost te starten. Julienne heeft een verpleegkundige gevonden (Sophie) die 5 maanden bij ons heeft stage gelopen. Zij is er klaar voor! Maar nu de kliniek nog! Julienne heeft al behoorlijk wat medisch materiaal bij elkaar verzameld, het enige dat nog ontbreekt, is wat meubilair. Helpt u mee een deel van het benodigde meubilair aan te schaffen zodat Sophie aan het werk kan?
VoldaanGezondheidspost Lambaye
Categorie: medisch
Prijs: minimaal € 100.-
Voldaan: Ja

 

Videoclip over de levende liefde

Visie: ontwikkelen van Christelijke muziek in Senegal
Doel: opnemen van een videoclip over 1 corinthe 13
Betrokkenen: Bernard, Jan
Nodig: De productiekosten, acteurs, attributen en transport komt samen op € 1752.-
Mail even als je de gedetailleerde begroting wilt zien.
Omschrijving:
Sinds het najaar van 2012 werk ik samen met een Senegalese zanger aan de ontwikkeling van Christelijke muziek in Senegal. De opname van één enkel album en twee videoclips heeft al tot meer dan tien televisie interviews geleid. De videoclips worden op verschillende televisiestations vrijwel dagelijks uitgezonden. De teksten zijn geïnspireerd door de Bijbel en hebben een boodschap die voor iedereen relevant is. De eerste video ging over sociale harmonie (http://bit.ly/15k1wQk) de tweede over de verloren zoon (http://bit.ly/1aJdVBs).In het najaar van 2013 willen we een videoclip opnemen bij het lied “l’Amour Vivant”. De tekst is geïnspireerd op 1 Corinthe 13, en daagt de luisteraar uit om na te denken over de liefde. “De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid.” De woorden van Paulus klinken krachtig in de coupletten. “Ken je de liefde, wat is je liefde?” is de vraag die wordt gesteld in het refrein. Het antwoord: “de liefde leeft.” Met andere woorden; het is een Persoon, de ontmoeting met deze persoon verandert alles.
VoldaanProject Videoclip
Categorie: Muziek
Prijs: totaal € 1752. Alle beetjes helpen; samen kunnen we dit realiseren!
Voldaan: Ja, lees hier meer over de voltooiing van dit project.

 

Instrumenten voor muziekles

Visie: ontwikkelen van Christelijke muziek in Senegal
Doel: muziekles voor jonge muzikanten
Betrokkenen: Bernard, Jan, muzikale tieners
Nodig: klassieke gitaren en keyboards.
Omschrijving:
Met de bekendheid van Bernard als Christelijke zanger is een beweging van hoop op gang gebracht onder jonge christenen. Om deze beweging te stimuleren ontwikkelen we een trainingsprogramma voor jonge christelijke muzikanten. Bernard het muziekinhoudelijke deel, ik zorg voor studiemateriaal dat helpt de muzikanten te groeien in hun geloof. Om de training te kunnen geven hebben we behoefte aan enkele eenvoudige, maar degelijke gitaren en keyboards.
VoldaanInstrumenten voor muziekles
Categorie: Muziek
Prijs: € 150.-
Voldaan: Ja, lees hier meer over de voltooiing van dit project.

 

Cd Duplicateur

Visie: ontwikkelen van Christelijke muziek in Senegal
Doel: : gemakkelijk dupliceren van Cd’s
Betrokkenen: Bernard, Jan
Nodig: Cd duplicateur
Omschrijving:
Met de muziek is het nog lastig geld verdienen. Er zijn wel kansen om hier en daar wat bij te verdienen. Bijvoorbeeld door het legaal kopiëren van Cd’s. Hierdoor kunnen we ook onze eigen Cd met lagere kosten produceren. Onlangs kregen we een aanbod van een lokale organisatie om voor hen Cd’s te gaan vermenigvuldigen. Met een duplicateur die 12 Cd tegelijk kan kopiëren kunnen we deze mogelijkheden benutten.
Duplicateur
Categorie: Muziek
Prijs: € 425.-
Voldaan: Nee
Steun dit project hier!

 

Sponsor een cursist

Visie: ontwikkelen van Christelijke muziek in Senegal
Doel: Muziekles voor jonge muzikanten
Betrokkenen: Bernard, Jan, muzikale tieners
Nodig: Cursusgeld voor deelname aan een muziekworkshop
Omschrijving:
Begin 2015 gaan Jan en Bernard weer de dorpen in om een driedaagse workshop organiseren (Club Musique d’Impact). Zo willen ze jonge muzikanten bemoedigen en helpen hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Er zijn kerken waar wel instrumenten zijn, maar geen muzikanten om ze te bespelen! Lees hier het verslag over de eerste CMI in Thiès. De kosten per deelnemer zijn € 15.-
Sponsor een cursist
Categorie: Kunst
Prijs: € 15,-
Voldaan: Nee
Steun dit project hier!

 

Hemoglobine meter

Visie: Goede medische zorg voor zwangere vrouwen
Doel: In de kliniek kunnen meten van Hb waardes
Betrokkenen: Tabitha, zwangeren
Nodig: Hb meter + stripjes
Omschrijving:
71% van de zwangere vrouwen heeft bloedarmoede. Een probleem dat gemakkelijk te detecteren en behandelen is. Maar wanneer er niet behandeld wordt zijn er grote risico’s zoals bloedverlies en shock bij de bevalling of ondergewicht van de baby. Ons Hb apparaat in de kliniek is nodig aan vervanging toe. Een Hb meter en een voorraadje strips kost € 150.-
VoldaanHB apparaat
Categorie: Medisch
Prijs: € 150,-
Voldaan: Ja

 

Support Afrikaanse Zendingsverpleegkundige

Visie: Bemoedigen van christen medisch personeel
Doel: Afgevaardigde van gezondheidspost Zinguinchor naar het forum laten komen
Betrokkenen: Paul, Tabitha
Nodig: Bijdrage aan kosten transport en logement
Omschrijving:
Paul is een Rwandese zendingsverpleegkundige. Hij werkt in een afgelegen deel van Senegal. Met boot en bus moest hij een dag lang reizen om bij het forum voor medische missie aanwezig te zijn. Hij is erg gemotiveerd zich in te zetten voor dit netwerk. Reis en verblijf kostten hem een half maandsalaris. Als steuntje in de rug willen we hem dit graag vergoeden.
Categorie: Medisch
Prijs: € 75,-
Voldaan: Nee
Steun dit project hier!

 

Gynaecologische stoel

Visie: goede zorg voor zwangere vrouwen
Doel: onderzoeken en behandelen van zwangeren en vrouwen met gynecologische klachten
Betrokkenen: Tabitha, Marie-Elizabeth
Nodig: één gynaecologische stoel
Omschrijving:
Sinds de start van de zwangerenpoli komen er veel vrouwen met allerlei gynecologische klachten, zoals bloedverlies, infecties en onvruchtbaarheid. Om de vrouwen goed te onderzoeken, zo nodig met echo, is een gynaecologische stoel nodig. In Dakar is een dergelijke stoel te koop voor 90 euro.
Categorie: Medisch
Prijs: € 90,-
Voldaan: Nee
Steun dit project hier!

 

OK Lamp

Visie: kleine operaties onder goede omstandigheden uitvoeren
Doel: betere verlichting tijdens de kleine chirurgie
Betrokkenen: Carlos, Sidy, Tabitha
Nodig: een OK lamp
Omschrijving:
Kleine operaties worden al jaren uitgevoerd in Keru Yakaar. Er zijn twee medewerkers speciaal opgeleid om grote abcessen weg te snijden, ontstoken nagels te verwijderen, te hechten , wondzorg te doen etc. Momenteel gebeurt dit onder de TL verlichting, maar voor een betere kwaliteit is een OK lamp eigenlijk onmisbaar. Deze lampen zijn in Dakar te koop voor 120 euro.
Categorie: Medisch
Prijs: € 120,-
Voldaan: Nee
Steun dit project hier!

 

Muziek workshop

Visie: ontwikkelen van christelijke muziek in Senegal
Doel: trainen van christelijke muzikanten
Betrokkenen: Bernard, Jan, Etienne, Tony, Anna, François en de rest van het team
Nodig: reis- en drukkosten
Omschrijving:
In het voorjaar van 2014 hebben Bernard en Jan een lesprogramma (CMI) geschreven om in de regiohoofdsteden christelijke muzikanten te trainen. De eerste CMI in Thiès was een groot succes (lees hier het verslag). Omdat al onze medewerkers vrijwillig werken en de lokale kerken ons logement verzorgen zijn onze kosten beperkt tot kopieerkosten en benzine. Kosten zijn afhankelijk van de afstand (tussen de 150 en 520 km); gemiddeld rond de 150 euro.
Categorie: kunst, christelijk
Prijs: € 150,-
Voldaan: Nee
Steun dit project hier!

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!