RSS

Christelijke medische zorg: een landelijk netwerk

dsc_0315_small

“Een christelijk ziekenhuis bestaat niet”, stelt de hoofdarts van het enige protestantse missieziekenhuis van Senegal. De uitspraak brengt verwarring in de zaal tijdens deze eerste landelijke conferentie voor christenen in de zorg. De ruim 60 deelnemers vragen zich af hoe ze dan toch een verschil kunnen maken en wezenlijk iets kunnen bijdragen aan de gezondheidszorg in Senegal. “Het verschil zit hem in ons”, daagt hij ons uit.

dsc_0191_smallAan de hand van het verhaal van de barmhartige Samaritaan ontdekken we wat het betekent om echt compassie te hebben. Dat betekent als arts of verpleegkundige in Senegal vaak het opofferen van comfort, rijkdom en vrije tijd voor de patiënt. Het is het offer van Christus dat ons voorgaat en in staat stelt dit te doen.
dsc_0126_smallTabitha heeft het voorrecht deze beweging en netwerk van christelijke gezondheid projecten te initiëren en faciliteren. Belangrijker nog dan de jaarlijkse conferentie zijn de contacten en trainingen die de dagelijkse praktijk van goede zorg verbeteren. Tabitha reist regelmatig naar de dorpen om medisch onderwijs te geven en nieuwe programma’s te helpen opzetten. Samen kan in het hele land verschil gemaakt worden!dsc_0269_smalldsc_0099_smalldsc_0364_small


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal