RSS

Bouwen aan een gezonde toekomst

 Tabitha-43Wanneer de 25e moeder aanschuift op de vloer van de zaal dringt het belang van het bouwproject heel diep tot me door. Het is bijna onmogelijk elkaar te verstaan als er 25 baby’s en peuters rondlopen, huilen of kraaien. Ons programma voor ondervoede kinderen en baby’s is rap gegroeid en heeft nu een regiofunctie. Vanuit de wijk en ver daarbuiten komen moeders met hun kinderen voor advies en behandeling.

P1010114Dankzij de Nederlandse ambassade in Dakar, Basisschool ‘Het Erf’, ProLife verzekeringen, en vele anonieme donoren leggen we binnenkort de eerste steen van een multifunctionele zaal. In de zaal zal interactief les gegeven worden aan de moeders en er is een keuken waar we kookworkshops gaan geven. Ondervoeding moet op gemeenschapsniveau worden aangepakt, en dat gaat verder dan het geven van melk of voedingssupplement. Het vraagt veel interactie en aanleren van nieuwe eetgewoontes. Omdat ondervoeding vaak samen gaat met ziekte beginnen we ook een speciaal kinderspreekuur met aandacht voor ondervoede kinderen. Op die manier kan de zorg beter worden geïntegreerd.

Tabitha-11 Voor het team is deze ontwikkeling een nieuwe uitdaging, het is spannend, maar het bindt ook samen als we nadenken over hoe de zaal eruit gaat zien. We zullen meer kinderen kunnen helpen, én nieuwe services kunnen aanbieden. Het is een mooi proces om hier als team invulling aan te geven. De nood is groot, en we zijn dankbaar voor de vele partners die ons in staat stellen deze families tot zegen te zijn!Tabitha-54


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal