RSS

ICF

ICFNa ongeveer twee jaar zit ik weer in het leiderschapsteam van de ICF! Nee, niet in Rotterdam, maar in Dakar. Niet alleen de stad is verschillend, de opbouw van de gemeente verschilt ook erg van die van Rotterdam: veel expats, ambassade personeel, NGO medewerkers of mensen die voor grote internationale bedrijven werken. Als zendeling in Afrika voelde het eerst wat vreemd om naar een overwegend westerse kerk te gaan. Maar na het bezoeken van 20 Senegalese/ West Afrikaanse kerken in de stad hebben we niet het idee dat we ons bij een van deze moeten aansluiten.

Zendelingen hebben veel invloed gehad in de nog jonge Senegalese kerken. Dat heeft voor én nadelen gehad. We zien nu een veelbelovende beweging waarin Senegalese christenen initiatief en leiding nemen. Als westerling is het niet goed om hier doorheen te fietsten. Wel hebben we in deze periode goede relaties opgebouwd met een heel aantal lokale voorgangers.

Mijn taak in de ICF ligt op het raakvlak tussen de Senegalese Christenen en onze internationale kerk. Er kan een rijke uitwisseling ontstaan tussen deze twee werelden, en aan mij de opdracht dit te kanaliseren. De initiatieven waar we mee samenwerken kunnen zonder doorzettingsvermogen, geestelijk inzicht en toewijding niet slagen. De Senegalese leiders brengen veel offers om hun landgenoten te dienen. Dit kan een grote inspiratiebron zijn voor onze gemeenteleden. Aan onze kant hebben we veel know-how in huis; expertise die we graag delen. Daarnaast steunen we financieel, met bemoediging en door gebed. De ICF steunt bijvoorbeeld een dame die gevangenen opzoekt en opkomt voor hun rechten en een christelijke arts die in de dorpen werkt.

meer info: www.icfdakar.com


2 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Dat zijn goede gebedspunten!
    Jullie hebben zo aardig wat verantwoordelijkheden op je schouders. Gaan jullie ook weleens een paar daagjes weg/op vakantie?

  2. Elsbeth #
    2

    Geniet van de gaven die je in mag zetten. En geniet dat je van anderen van het team mag leren! Dat verrijkt…Your Comment


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!