RSS

Tachtig dokters en verpleegkundigen en duizenden schapen

Een groepje jonge schaapherders staat in de avondschemerig op de hoek van de straat de kletsen. Een verpleegkundige raakt met hen aan de praat en hij vertelt over de vergeving die hij heeft ervaren door Jezus. De jongens luisteren aandachtig, dit hebben ze nog nooit gehoord!

Tachtig leden van de stichting voor christenen in de zorg waren op bezoek in Noord Senegal. Onze kliniek was de host van dit event met een mix van medische trainingen, Bijbelstudies en ontmoeting. Zelfs veel Senegalezen zijn nog nooit in het Noorden geweest, dus het was een waar toeristisch uitje! Er werd vers vlees gegeten en natuurlijk veel melk gedronken. Dit alles in een idyllisch landschap van uitgestrekte vlakten, herders en duizenden schapen op de wekelijkse veemarkt.

Tijdens een bezoek aan de kliniek wordt de visie gedeeld en de medische nood (wellicht trekt het nieuwe collega’s?). Maar tijdens de outreach leren de deelnemers het dorp pas echt kennen: in groepjes van 2 of 3 gaan ze de straat en de markt op, praten met bewoners en ontstaan er mooie gesprekken. En voor vertrek kopen veel deelnemers nog snel even een schaap om als souvenir mee naar huis te nemen!


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal