RSS

Studio met Impact

_M7L8902-Edit smallMuziek raakt je in je hart, we hebben dit allemaal vaak genoeg ervaren. Voor Senegal geldt dit des te meer, hier ademt men muziek. De gospel zanger Cissa zet zich voor de ontwikkeling van christelijke muziek. Talent is er genoeg, nu nog de juiste faciliteiten. Met een hoge kwaliteit opname studio ligt er een basis voor de talenten van de toekomst!

Achtergrond

Als pianist voor een bekende West-Afrikaanse zangeres, wist Cissa zich geroepen om zijn talent in te zetten binnen de gospel muziek. Een stijl en een boodschap die in Senegal nog totaal niet aanwezig zijn. Toch gebeurt het onmogelijke; de gospel muziek van Cissa verovert de harten van de Senegalezen. Al vijf videoclips op nationale televisie, drie albums, en een uitverkocht concert in het nationaal theater van Senegal.

Sinds 2012 werken Bernard Cissa en Jan Kieviet samen, en hebben ze de stichting Act.Po.Impact opgericht. Deze stichting heeft tot doel de ontwikkeling van Christelijke muziek in Senegal.

Sinds 2014 organiseren we “Clubs de Musique d’Impact.” Hier trainen we jonge muzikanten in de basis van de piano en de gitaar. En we bespreken met hen de geestelijke principes van het muzikantschap.

Een muziekstudio is de noodzakelijke volgende stap om het talent bij te staan om het hele land te bereiken. Het is niet eenvoudig om hoogwaardige albums te produceren voor een goede prijs. Zelfs oefenruimte is al lastig te vinden! En de jeugd heeft een plek nodig. Om samen te komen, om elkaar te inspireren, om gevormd te worden.

De tijd is rijp om een solide basis voor het werk neer te leggen. Dankzij de hulp van tientallen vrijwilligers is er al veel gerealiseerd en is Act.Po.Impact klaar voor de volgende grote stap.

 

Doel

Door een eigen audiostudio op te richten wil Act.Po.Impact:

  • hoogwaardige Cd’s van Senegalese christelijke artiesten produceren
  • jonge muzikanten begeleiden en trainen
  • gospel artiesten samenbrengen om elkaar te inspireren en bemoedigen
  • een platform vormen voor een nieuwe beweging van christelijke muzikanten die met een boodschap van hoop het land bereikt

 

Planning

Eind 2015 willen we de ruimte gaan huren die we willen ombouwen tot studio. Hopelijk kan dit opbouwen en instaleren gebeuren met de hulp van een team uit Nederland. Begin 2016 hopen we dat de studio op volle kracht draait. Het eerst product? Een compilatie met een flink aantal Senegalese gospel artiesten!

 

Budget

Voor het project is een budget van 11.000 euro nodig voor verbouwingskosten, apparatuur en vaste lasten. Een gedetailleerd budget is beschikbaar op aanvraag.


Your Comment


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!