RSS

Kamelen en vogels: Noord Senegal ontdekken

280220151211Voor Maria is het achterin de laadbak van de auto die over een zandweg hobbelt eigenlijk nog leuker dan kameel rijden. In het Noorden van Senegal is heel wat te ontdekken. Onderweg zien we de herders met grote kudden koeien, schapen, geiten én kamelen. Het is oppassen geblazen voor overstekende ezels, ze zijn echt zo koppig als hun reputatie stelt.

030320151238We combineren een reis voor werkbezoek met enkele unieke uitstapjes. Langs de kust zo’n 250 km ten noorden van Dakar lijkt het landschap op de Sahara. Hoge zandbergen met fijn, gloeiend heet zand. De kinderen genieten van het ‘zandsurfen’ en het kameelrijden. Al besluit Simon dat hij pas durft wanneer hij groot is 🙂

photo 2Nog zo’n 200 km noordelijker, bij de grens met Mauritanië, aan de rivier ‘De Senegal’, bevindt zich het park ‘Djoudj’, een van de grootste vogelreservaten ter wereld. Duizenden pelikanen leggen hun ei op eilandjes in de rivier. Vele trekvogels uit Europa overwinteren in dit groene, waterrijke gebied. We ontdekken een diversiteit in het natuurschoon in Senegal die we vóór deze reis voor onmogelijk hadden gehouden.

OVanellus Senegallusmringd door pelikanen, terwijl de visarend boven ons hoofd cirkelt, de krokodillen op de oever liggen en de pythons ongezien in de buurt zijn, ontdekken we onze naamgenoot: de Kievi(e)t! Zelfs de natuur bevestigd dat we thuis horen hier in Senegal, want zijn Latijnse naam is Vanellus Senegallus, de Senegalese Kieviet. De Kievi(e)t gaat op in zijn omgeving, alleen zijn felgele poten steken af tegen het bruine gras. En denk je dat hij zijn naam in het Wolof uitspreekt? Nee hoor, hij zegt gewoon “Kieieieviet, Kieieieviet!”

030320151235 280220151213 280220151224


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal