RSS

Goed nieuws in de gevangenis

In samenwerking met de ICF Dakar organiseren we elk jaar concerten in enkele gevangenissen in Dakar. De aanvraag hiervoor loopt via het hoogste niveau op het ministerie en het is bijzonder dat we de toestemming krijgen. Dit jaar gingen we naar twee vrouwengevangenissen en een jeugdgevangenis voor jongens. Als we ’s ochtends de speakers, kabels en het mengpaneel naar binnen sjouwen voelen we al dat het een bijzondere dag gaat worden.

Op de binnenplaats van de jongensgevangenis staan de stoelen al klaar aan weerszijden van het zand. De stoelen bij de uitgang uiteraard bestemd voor ons, de bezoekers. De jongeren zijn al uitgelaten als ze binnen worden gebracht. Niet alleen voor het concert, ook voor de traditionele worstel wedstrijden die tijdens het concert gehouden zullen worden.

Bernard heeft een bijzonder talent om contact te maken met het publiek. Al snel zingen ze allemaal uit volle borst mee: “Il ne faut pas rater le Rendez-Vous avec Jésus” (mis je afspraak met Jezus niet) en “Yesu sama ndanaan” (Jezus is mijn held). Tussen de liedjes geeft Bernard uitleg over de betekenis, drukt hij de jongens op het hart om meisjes te behandelen met het respect dat ze ook voor hun moeder hebben, en roept hij ze op om God te zoeken met heel hun hart en hun vertrouwen op Jezus te stellen.

Het is eigenlijk een wonder dat we zoveel vrijheid krijgen in de gevangenissen. Maar zolang de deuren geopend zijn om de kerstboodschap met muziek te brengen grijpen we elke gelegenheid aan!


1 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Prachtig!!Your Comment


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!