RSS

Een nieuwe start!

Het was ons al vaak gezegd: “om goed te kunnen werken heb je een rustige thuishaven nodig voor jezelf en je kinderen.” We ervaren nu ook aan den lijve wat een rust het geeft. Het doet de kinderen goed, en we houden energie over om ons werk aan te pakken. We konden het (huur)huis overnemen van collega’s die terug keerden naar Amerika.

Dankzij de geweldige hulp van Tabitha’s ouders die twee weken zijn komen klussen, is het ook echt een thuis aan het worden. Na een aantal weken op zoek te zijn geweest naar een huis – wat betekent de straten afstruinen op zoek naar bordjes “à Louer” – vertelden onze teamleden dat ze deze zomer terug naar Amerika zouden gaan. Het kwam als een verrassing voor het team, maar er had zich een kans voor gedaan die dit gezin niet wilde laten lopen. Voor ons betekende dit dat hun huis beschikbaar kwam. Eigenlijk een beetje te groot dachten wij, maar met al het werk dat ze erin gestoken hadden en de acceptabele huurprijs, konden we het niet laten lopen.

Het huis ligt in een rustige wijk in Dakar. Het is 20 minuten lopen naar Maria’s school en een kwartier met de taxi naar de kliniek. Voor zover we nu hebben gezien zijn al onze buren Senegalees. We zijn bij al onze naaste buren op bezoek geweest om ons voor te stellen. We hebben een klein winkeltje voor de deur, waar we vrijwel alle dagelijkse boodschappen kunnen doen. Bovendien is het goed dat er altijd iemand is om een oogje in het zeil te houden!


0 Comments Add Yours ↓

  1. antonella van Immerzeel #
    1

    Ben blij dat jullie een rust plek hebben. En ja de van Immerzeel en klussen werkt altijd. groetjesYour Comment


Familie Kieviet in Senegal