RSS

Een kerk in de studio…

”  Sinds ik de Bijbel weer ben gaan lezen is er veel verandert in mijn innerlijk leven”, zegt Ndongo* als ik hem aan het einde van 4 maanden intensieve discipelschap vraag of hij over twee weken weer wil afspreken. Grote samenkomsten en open lucht concerten zijn nog steeds verboden, er is weinig klandizie in de studio en het guesthouse is leeg. Deze stilte gaf wel ruimte voor reflectie en bezinning. Belangrijkste les voor ons was dat we veel tijd bezig waren met werken, en te weinig ruimte nemen voor gebed. Inmiddels zijn we gestart met 1 op 1 discipelschap, dagelijks een half uur gebed met alle medewerkers van de studio, en een gebedsbijeenkomst elke woensdag avond. Het is een klein team van ongeveer 6-8 mensen die vast in de studio aanwezig zijn, op woensdag nemen ze hun vrienden mee.

Sinds we vorige jaar de deuren van de studio openden begon er echt een gemeenschap te ontstaan. Het is altijd onze droom geweest dat de studio ook een plek is voor ontmoeting, relaties bouwen, ontspanning, elkaar creatief inspireren en ook met elkaar in gesprek gaan over het evangelie en de navolging van Christus.

Omdat we hebben gemerkt dat onze werknemers en vrijwilligers geestelijk hongerig zijn ben ik begonnen met individuele Bijbelstudie te doen. Ndongo gaf aan het begin van het 12 weken durende programma aan de laatste jaren weinig tijd meer te nemen om te bidden en Bijbel te lezen. Nu leest hij de Bijbel in het openbaar vervoer en zijn family vraagt zich af wat er met hem gebeurd is, zo veel zit hij met zijn neus in de Bijbel. Maar mooier nog vind ik die glans in zijn ogen als hij vertelt over het wonder van Gods liefde en over wie Jezus is. Toch handig dat de Bijbel tegenwoordig op de smartphone zit ?.

 

Het is mogelijk dit werk te steunen via https://camazending.nl/doneer/ of overboeking op IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48  t.n.v. Stichting CAMA Zending in Driebergen ovv Senegal Project Muziek


0 Comments Add Yours ↓

 1. ada hopman #
  1

  oh wat fijn dat dit begonnen is, al maanden
  bid ik hiervoor, lieve jan en tabitha van harte wens ik jullie Gods zegen en wijsheid en goede
  gezondheid toe en weet dat er elke dag voor
  jullie gebeden wordtYour Comment


Familie Kieviet in Senegal