RSS

Een gesprek op Schiphol

IMG_20150415_151850Het valt op dat er bij Bernard geen spoor van de vlotte entertainer uit zijn videoclips te ontdekken valt. Bescheiden en op rustige toon praat hij over zichzelf: ‘CAMA heeft ons mijn vrouw Corine en mij uitgenodigd ter ere van hun 60-jarig jubileum naar Nederland te komen. Daar wilden we graag op ingaan. Gelukkig werd zowel aan mij als aan Corine een visum verstrekt!’IMG_20150415_120517

Je komt uit Senegal, het land waar Jan en Tabitha wonen en werken. Uit wat voor gezin kom je?

‘Ik ben geboren en getogen in Dakar de hoofdstad van Senegal. Ons gezin leefde net als zoveel gezinnen in armoede. We hielden ons hoofd meestal net boven water. Mijn ouders zijn moslim, net als de meeste mensen in Senegal (95% van de bevolking, red.) en ik ben de oudste van een groot gezin.’

Hoe kwam je met muziek in aanraking?

‘Senegalezen houden van muziek. Muziek is er altijd. Maar via mijn broers en zussen kwam ik op 15-jarige leeftijd in de kerk terecht en begon ik daar met piano spelen. Een beroemde Afrikaanse zangeres vroeg mij haar vaste pianist te worden en dat deed ik. Met het geld dat ik verdiende kon ik voor mijn familie zorgen!’

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

‘Op een dag ben ik heel ziek geworden. Ik was heel bang en dacht dat ik zou doodgaan. Wonderbaarlijk genoeg ben ik genezen. Sindsdien wil ik mensen graag bemoedigen met mijn eigen muziek en hen een boodschap van hoop geven’.

Wat ga je in Nederland doen?

‘Zingen, haha! En natuurlijk mensen ontmoeten, leren van de Nederlandse cultuur, met anderen muziek maken.’

Wil je Bernard zien optreden? Check dan hier voor de data en locaties!

www.facebook.com/bernard.cissa

www.cissamusic.com


Your Comment


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!