RSS

Concert in de jungle van Senegal

Het was een groot feest in het groene zuiden van Senegal, Ziguinchor. Traditionele muziek werd gespeeld op traditionele instrumenten zoals de Kora met nieuwe teksten van jonge christelijke muzikanten. Het idee van Bernard om podium te geven aan jong talent bleek een daverend succes. Vol enthousiasme vertelt hij: “Het was ongelofelijk, zoveel verschillende muzikanten, allemaal met hun eigen stijl en taal. Het was zo mooi om verschillende culturen van Senegal te zien optreden en hun unieke klanken te laten horen tot de eer van God. En de zaal zat tot de nok toe vol!”

DSCN2589Vorig jaar hadden we min of meer impulsief al een concertje georganiseerd in dezelfde stad. In de stromende regen zat de zaal toen afgeladen vol. Ziguinchor is de regio hoofdstad, maar op de nachtclubs na, zijn er weinig activiteiten voor jongeren. 15 augustus is een nationale feestdag, dus de uitgelezen mogelijkheid om de reis naar het zuiden te ondernemen. En het concert biedt een belangrijk alternatief voor de nachtclubs!

Met weinig middelen weet Bernard er een geweldig feest van te maken. De grootste kerk stelt zijn zaal beschikbaar, een andere kerk z’n geluidsysteem. Voor de verschillende bands is het hun eerste optreden, en een concert met lichtshow komt al helemaal zelden voor. Het concert gaat tot in de late uurtjes door. Een geweldige impuls en bemoediging voor de Christelijke muzikanten in het zuiden van Senegal!


Your Comment


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!