RSS

Bernard, een christelijke zanger

Is talent alleen genoeg om succes te hebben ? Bernard is een zeer getalenteerde Senegalese Christelijke zanger. Veel Senegalese Christenen kennen zijn muziek. Maar een computer heeft hij niet, laat staan internet… Immers, slechts 5% van de Senegalesen is Christen. Jan heeft hem geholpen zijn muziek op internet te zetten. Hou je van vrolijke, swingende muziek? Steun Bernard dan door zijn CD te kopen op iTunes.

Bernard werd geboren in een arm gezin in Dakar. Het leven thuis was niet gemakkelijk, en daarop besloot hij dat het beter was als hij zijn eigen weg zou gaan. Zoals zoveel kinderen, struinde hij de straten van Dakar af, bedelend om eten. Toen hij op zijn veertiende Christen werd begint een nieuwe periode in zijn leven.

Meer en meer kreeg Bernard zijn leven op de rit. Geholpen door zijn nieuwe geloof, en door een muzikaal project dat in de stad gestart werd. Gedurende enkele jaren kreeg Bernard daar les van een Duitse producer. Uiteindelijk schopte hij het zelfs tot pianist van een Afrikaanse zangeres. Hij had voor Senegalese begrippen een hoog salaris (€ 1500.- /maand) en hij gaf optredens in veel landen.

Maar hoe meer zijn roem steeg, hoe meer hij zijn God vergat. Naar de kerk ging hij al lang niet meer, en in zijn levenswijze was weinig meer zichtbaar van een relatie met God. In 2005 kwam daar verandering in toen hij door een bevriende Christen (de toenmalige arts in de kliniek waar Tabitha nu werkt) werd geconfronteerd met zijn gedrag. Bernard besloot de muziek achter zich te laten en zich weer toe te wijden aan een leven met God. “Liever minder geld, maar vrede met God, dan rijkdom en roem maar voor eeuwig gescheiden van God zijn,” zo besloot hij.

Hoewel zijn levensstandaard er behoorlijk op achteruit is gegaan, straalt Bernard nu van de vrede en vreugde die hij heeft gevonden bij Jezus. Naast zijn werk heeft hij in eigen beheer en op eigen kosten drie CD’s uitgebracht. Zijn vrolijke, Afrikaanse stijl valt goed in de smaak! Het is Bernards verlangen dat door zijn muziek, zijn landgenoten, net als hij, vrede zullen vinden bij Jezus.

Bernard op Facebook: www.facebook.com/BernardCissa

Het album “Best of” op iTunes, Amazon.fr en Amazon.com.

Your Comment


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!