RSS

Zendtijd voor Jezus: heb je bereik?

Een mijlpaal? Een wonder? Een doorbraak? Het is moeilijk te zeggen wat de impact is van de ontwikkelingen van ons Tv-station Yaakar TV. Na maanden werken aan vergunningen, verbouwingen, programmering et cetera is de zender nu in de lucht. Officieel zitten we nog in de testfase, maar een belangrijke aanbieder heeft ons al wel opgenomen in zijn pakket in Amerika en Europa. Ook zijn we vanaf begin 2022 te zien via de kabel bij miljoenen personen in Dakar en de buitenwijken. De komende maanden zal hard gewerkt worden aan het ontwikkelen van onze eigen programma’s.

Mocht u nog een eindejaarsgift overwegen dan bevelen we het mediawerk van harte bij u aan. U kunt een gift overmaken naar Cama Zending ovv Senegal Project Muziek en Media : https://camazending.nl/project/muziek-kunst-en-evangelisatie-in-senegal/ 

Hoe goed mensen bereikt worden met het evangelie via media, realiseerden we ons opnieuw toen we laatst een video van Cissa bij de buren op de TV zagen. Zeker in coronatijd, met lockdown, sociale afstand en het afzeggen van events en concerten wordt media des te belangrijker. Net als in Europa, zit iedereen de hele tijd op z’n telefoon, en in de huizen staat de tv vrijwel altijd aan.

Al enkele jaren wordt er hard gewerkt aan het eerste christelijk radiostation in Dakar. Dankzij financiële steun hebben we in de studio een zaal omgebouwd en ingericht als radiostudio. Nog niet geschikt voor de ether, maar wel voor internetradio. Bezoekende journalisten konden het niet laten ons te wijzen op de immense potentie van wat we hadden opgebouwd. Met hun hulp werd al snel de deur geopend om niet alleen via internet uit te zenden, maar ook direct op de televisie! En zo werd Yakaar TV geboren.

Al jaren werken we aan de zichtbaarheid christen artiesten in de media. Via Facebook hebben we al tienduizenden interacties, en honderdduizenden minuten aan videoviews. Yakaar TV geeft hierin een nieuwe wending en we werken de klok rond voor een goede programmering en we bereiden ons voor om eigen producties, speciaal voor Senegal, te maken. Zo krijgt het goede nieuws een nog groter bereik!


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal