RSS

Zelf yoghurt maken!

Als echte zuivel liefhebbende Nederlander eet ik graag elke dag yoghurt. Omdat dat hier erg schaars en duur is maak ik het zelf. En het is heel simpel! Het enige waar je veel van nodig hebt is melkpoeder (geen koffiemelk) en veel zon en veel tijd. Dat is hier allemaal plentie! Hier de stap voor stap beschrijving (je kunt elke kop gebruiken zolang je maar steeds dezelfde gebruikt):

Neem 1 kop yoghurt met Bifidus cultuur.

Warm 6 koppen water (of 9 koppen melk) in een pannetje tot je nog net je hand erin kunt houden.

Meng in een kom met 3 koppen melkpoeder (of de 9 koppen warme melk) en de yoghurt, vervolgens links of rechtsom draaien.

Zet 6 uur in de volle zon (35ºC). Mocht je in een land wonen waar de volle zon zich niet zo vaak 6 uur achter elkaar laat zien, dan is in de oven met de waakvlam aan een goed alternatief…

Eén nacht in de koelkast en …. Hmmm smullen!


0 Comments Add Yours ↓

 1. jelly Meindertsma #
  1

  Hallo, wij wonen in Bangladesh, en maken zelf ook vaak yoghurt met melkmoeder en met een yoghurtstarter. Ik heb de laatste tijd regelmatig het probleem dat de de yoghurt te zuur wordt, echt niet lekker, alsof het over datum is. De structuur, de dikte is wel OK. ik ben op zoek naar een oplossing, enig idee wat ik verkeerd doe?
  Hartelijke groet, Jelly

  • 2

   Beste Jelly,
   Ik ken het probleem, ik gebruik nu vaker gekochte yoghurt als starter en dat werkt beter. Het blijft toch elke keer anders, écht natuur 🙂
   TabithaYour Comment


Familie Kieviet in Senegal