RSS

Wonen in de jungle

Wat stel je je voor bij de jungle? Papaya’s, kokosnoten en bananen vers uit de boom eten? Ja! Kakkerlakken in je slaapkamer? Helaas waar! Oerwoudgeluiden? Overdovend! Apen? Nog niet gezien. Slangen? Ook nog niet gezien (maar wel patiënten met slangenbeten…) Regen? Elke dag een stortbui!

Je zou denken dat leven midden in het regenwoud een bestaan is waarin alle moderne technologie ontbreekt. Voor ons, als gasten van het Bongolo Ziekenhuis, geldt dat echter niet. Het enige waar we op zouden kunnen mopperen is de trage internet verbinding, maar het feit dat we überhaupt internet hebben stemt ons al zeer dankbaar!

Het huis waarin we wonen is een oud school gebouw. Het wordt normaal gesproken gebruikt wanneer zogenaamde ‘envision teams’ het ziekenhuis bezoeken. Deze groepen mensen komen dan een week om te leren van het werk dat hier gebeurt en om ‘de visie te pakken’. Voor ons betekent het dat we een grote eet- en woonkamer tot onze beschikking hebben. Ideaal voor Maria om lekker te spelen en te rennen! Simon kan op het kleed lekker spelen. Hij kan al zelfstandig zitten en begint al aardig te kruipen.

De kinderen slapen in wat normaal gesproken een studeerkamer is. Hun kamer grenst aan de onze, waardoor we goed toezicht op ze kunnen houden. Aan alle plafonds hangen ventilatoren die voor een verkoelend briesje zorgen.

In de ruime keuken hebben we een gasfornuis, oven en zelfs een magnetron! Het water uit de kraan kunnen we niet drinken, maar via een waterfilter hebben we toch één kraan waar drinkwater uit komt. De eerste week waren we vrijwel elke avond ergens uitgenodigd om te eten, maar vanaf nu wordt het zelf koken. Dat zal wat creativiteit vragen, want er is weinig variatie in voedsel te koop in het dorp. Tabitha zal haar meest geslaagde recepten wel op internet zetten!

Overdag is het warm en benauwd, waardoor we weinig buiten komen. Jan probeert minstens één keer per dag een uitstapje met de kinderen te maken. Het is ongeveer 5 minuten lopen bergaf naar het ziekenhuis, bergop duurt het ongeveer het dubbele, het is erg stijl! De mensen zijn erg vriendelijk dus het is altijd leuk. Nog 5 minuten verder lopen is een woonwijk waar zich een paar winkeltjes bevinden. Aansprekend voor ons heet deze wijk “Petit Dakar”!! Het echte dorp (Lebamba) is een kwartier met de auto.

“We keep you posted” over onze ontwikkelingen!


Your Comment


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!