RSS

Wat mij drijft – Tabitha

“The availability of good medical care tends to vary inversely with the need for it in the population served.”

Deze uitspraak van de Britse huisarts Julian Tudor Hart in 1971 wordt wel de “inverse care law” genoemd. Dat er veel in de wereld oneerlijk is verdeeld is wel bekend. Uit verschillen in gezondheidszorg en levensverwachting blijkt dat des te meer. Er zijn veel manieren om op deze onrechtvaardigheid te reageren.

Er zijn goede redenen om te schuld toe te schuiven aan bijvoorbeeld de politiek, corrupte regeringen, artsen die niet in hun eigen land willen werken, de kerk. Of groter nog: globalisering, de krediet crisis of klimaatverandering.

Omdat er geen duidelijke verklaring is voor het onrecht en al helemaal geen simpele oplossing kunnen we onze erg machteloos gaan voelen.

Ik wil in mijn reactie op deze onrechtvaardigheid Jezus’ voorbeeld volgen. Toen Jezus op deze aarde was had Hij alle macht omdat Hij God was. Toch koos Hij er niet voor rechtvaardigheid te herstellen via overheden en machten. Hij kwam om uit liefde mensen innerlijke genezing en herstel te brengen door de vergeving van hun zonden.

Dit is de liefde die mij drijft. Ik wil mijn kwaliteiten op kleine dan wel grote schaal inzetten door medische zorg te geven aan mensen die het hard nodig hebben.


0 Comments Add Yours ↓

  1. Simon #
    1

    this is beautiful – and the only correct reasoning to follow Jesus wherever He leads us!

  2. 2

    Mooie quote zeg. Heb ‘m getweet. succes. RonYour Comment


Familie Kieviet in Senegal