RSS

Voedingsprogramma met regiofunctie

voedingsprogramma1_smallNdeye Fatou is een meisje van 1,5 jaar. Ze heeft diarree en komt met haar moeder op het spreekuur. Ze zit wat apathisch bij haar moeder op schoot. Bij meten en wegen blijkt ze ondervoed te zijn. Haar moeder zegt dat ze een lastige eter is. Sinds ze van de borstvoeding af is weigert ze te eten. Bij ons voedingsprogramma krijgt ze medische behandeling en Plumpinut, een voedingssupplement. Haar moeder krijgt met een groep vrouwen twee keer per week voorlichting over goede voeding. Vier weken later is Ndeye Fatou een ander kind. Op het moment dat ze begint verstoppertje te spelen met de verpleging en de tafels als klimrek te gebruiken is het tijd haar te laten gaan. Ze is weer gezond!

 

 

voedingsprogramma2_small

Kinderen en baby’s met ondervoeding zoals Ndeye Fatou worden behandeld en begeleid in onze kliniek. Ondervoeding is een groot probleem in Senegal. Zelfs in de stad is één op de vijf kinderen onder de 5 jaar ondervoed, waarvan één op de twintig ernstig. Het maakt ze vatbaar voor levensbedreigende ziekten, lichamelijke ontwikkeling wordt geremd en schoolprestaties worden negatief beïnvloed. Oorzaken zijn armoede, grote gezinnen, maar ook gebrek aan kennis over goede voeding.

Sinds we gestart zijn met ons speciale voedingsprogramma hebben we al bijna 200 baby’s en kinderen kunnen helpen. We behandelen medische aandoeningen en geven voedingssupplement. Door voorlichting stimuleren we gezonde voedingsgewoontes, de basis van lange termijn succes. Omdat we bekend zijn in de regio hebben we de kans voor duizenden kinderen hun voedingstoestand te verbeteren.

voedingsprogramma3_smallDankzij steun van de Nederlandse ambassade en andere giften kunnen we een speciale zaal bouwen voor het voedingsprogramma! Als we deze zorg willen blijven aanbieden hebben we echter continue partners nodig. Het behandelen van één ernstig ondervoed kind kost de kliniek ongeveer 20 euro aan voedingssupplement en personeel.


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal