RSS

Valse noten

20160227_125812Uit volle borst zingt de pasgevormde band “Shalom” tijdens hun eerste optreden. Het is het slotconcert na een weekend muziek workshop door Bernard en vrienden voor de jeugd van verschillende kerken in de Casamance. Er werd onafgebroken aangedrongen op een solo concert van Bernard. Maar, ook al klinkt “Shalom” nog niet geweldig, Bernard zit verborgen op het podium en geniet. Liever geeft hij ruimte aan dit jonge talent, dan zelf alle aandacht op te eisen…

20160227_133316We zijn amper aangemeerd na onze vijftien uur durende boottocht of we zitten al diep in gesprek aan tafel bij de voorzitter van Evangelische kerken van de Casamance. Op zijn aanmoediging zijn we naar Ziguinchor gekomen en hij heeft zich er persoonlijk voor ingezet dat alle kerken op de hoogte waren. Muziek brengt mensen samen, we zien het voor onze ogen gebeuren als jongeren vanuit alle kerken van het dorp zich inschrijven voor de muziek workshop.

20160227_130144Op vrijdagavond beginnen we met een team van muzikanten uit Dakar. Het is vooral dankzij onze lokale coördinator dat alles volgens plan loopt en samen met hem zet ik alle puntjes op de i en zorg dat de organisatie staat. Bijna dertig deelnemers hebben zich opgegeven en ze zijn er allemaal. Een intensief weekend, theorie en praktijk voor piano en gitaar. Met nog maanden oefenstof hebben kunnen ze vooruit. Zo willen we een boost geven aan de lokale gospel muziek.

20160227_130304


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal