RSS

Samen in beweging

De wondzorg verpleegkundige en oud militair Carlos is vandaag onze sportleraar. Met een stevig muziekje gaan alle spieren los op deze vroege zaterdagochtend op het strand. Een cardioloog, oogarts, verloskundige en verpleeghulp staan opgelijnd en de gebruikelijke hiërarchie van de werkvloer valt even weg. Het prachtige uitzicht op de kustlijn geeft bovendien een echt vakantiegevoel. Het is de tweede landelijke conferentie voor christen gezondheidswerkers en bijna honderd collega’s zijn gekomen vanuit alle regio’s en bevolkingsgroepen van Senegal. Het thema is holistische zorg.

We leren over het benaderen van de patiënt als geheel: lichaam, geest en ziel, en hen weer in contact te brengen met hun Schepper. Er zijn medische workshops en veel interactie. Veel collega’s werken in afgelegen klinieken in de binnenlanden en de conferentie geeft hen de kans ervaringen van anderen te horen, nascholing te volgen en advies en gebed te ontvangen voor hun werk. Ook nieuws over vacatures word uitgewisseld.

Het netwerk is een beweging geworden van Christenen in de zorg die hun roeping ontdekken en Christus willen uitdragen in hun werk. Ook gedurende het jaar zijn er activiteiten zoals medische trainingen, advies aan missieklinieken, uitwisseling en regionale gebedsgroepen. Inmiddels is er een klein team gezondheidswerkers dat zich hiervoor wil inzetten en we hopen dat dit volgend jaar een echte stichting wordt .


1 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Dat ziet er sportief uit! Wat goed om daar zo’n dag mee te beginnen!Your Comment


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!