RSS

Samen in beweging

DSC 0172 small 300x200 Samen in bewegingDe wondzorg verpleegkundige en oud militair Carlos is vandaag onze sportleraar. Met een stevig muziekje gaan alle spieren los op deze vroege zaterdagochtend op het strand. Een cardioloog, oogarts, verloskundige en verpleeghulp staan opgelijnd en de gebruikelijke hiërarchie van de werkvloer valt even weg. Het prachtige uitzicht op de kustlijn geeft bovendien een echt vakantiegevoel. Het is de tweede landelijke conferentie voor christen gezondheidswerkers en bijna honderd collega’s zijn gekomen vanuit alle regio’s en bevolkingsgroepen van Senegal. Het thema is holistische zorg.

DSC 0309 small 300x200 Samen in bewegingWe leren over het benaderen van de patiënt als geheel: lichaam, geest en ziel, en hen weer in contact te brengen met hun Schepper. Er zijn medische workshops en veel interactie. Veel collega’s werken in afgelegen klinieken in de binnenlanden en de conferentie geeft hen de kans ervaringen van anderen te horen, nascholing te volgen en advies en gebed te ontvangen voor hun werk. Ook nieuws over vacatures word uitgewisseld.

DSC 0305 small 300x200 Samen in beweging Het netwerk is een beweging geworden van Christenen in de zorg die hun roeping ontdekken en Christus willen uitdragen in hun werk. Ook gedurende het jaar zijn er activiteiten zoals medische trainingen, advies aan missieklinieken, uitwisseling en regionale gebedsgroepen. Inmiddels is er een klein team gezondheidswerkers dat zich hiervoor wil inzetten en we hopen dat dit volgend jaar een echte stichting wordt DSC 0420 small 300x200 Samen in beweging.


Your Comment