RSS

Op reis met een camaraploeg

DSC_3610_small“Op reis, op reis, we zijn niet van hier, we zijn op doorreis…”. De tekst geeft te denken, de muziek is een melodie die in je hoofd blijft rondzingen de beelden geven een prachtige impressie van een van de mooiste plekken in Senegal. 

DSC_3574_smallVoor het opnemen van deze video verzamelen we ons om vier uur ’s ochtends bij mijn kantoor. Bij het eerste licht hopen we ver buiten de stad in de beroemde “Saloum” regio te zijn. Bekend om z’n unieke natuurlijke schelpen stranden en prachtige natuur. En na vijf uur rijden komen we aan in Joal (het geboortedorp van de eerste Senegalese president, Senghor). De natuur is hier uitgestrekt en niet te vergelijken met de stoffige drukte van Dakar.

DSC_3629_smallWe zijn al een aantal weken bezig geweest met de voorbereiding. Script schrijven (samen met collega Ewien), acteurs zoeken, organisatie opzetten. En zo rijden we in colonne met drie auto’s en 18 man de opkomende zon tegemoet. We volgen de creatieve leiding van een Senegalees productiebedrijf, één voor één gaan we de verschillende locaties af. Na wat praten krijgen ze het zelfs voor elkaar dat we de bevallingsscene in een klein dorpje mogen filmen. De pop van Maria maakt hier goed verstopt haar acteerdebuut!

[youtube]8axYDYmEwTQ[/youtube]

[youtube]h5lU597UdPA[/youtube]


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal