RSS

Na aan het hart

“… en zo hoop ik dat Christelijke muzikanten in Senegal een platform krijgen om muziek van goede kwaliteit te maken. Muziek die harten raakt; muziek die hoop geeft.” Deze laatste zin van een indrukwekkende redevoering staat aan het begin van een uitdaging die ik met Bernard ben aangegaan. Ik vroeg hem heel eenvoudig naar zijn droom. Zijn antwoord was duidelijk, concreet en enthousiasmerend. Toch sloot hij af in mineur: “als er nu maar iemand was die hier in wil investeren…” Die avond bid ik samen met Tabitha dat Bernard maar snel iemand mag vinden om hem te helpen. Op dat moment valt een diepe overtuiging over mijn hart: “voorzie hem van dat wat hij nodig heeft…”

De volgende dag eten we bij Bernard en ik vertel hem het nieuws, en dan gaat alles opeens erg snel. Een week later zit ik in een opname studio, omringt door muzikanten en technici. We hopen door de verkoop van een nieuw album geld te genereren voor het project. Ons doel is: “Het creëren van een Senegalees muziekplatform, om te kunnen getuigen van het Evangelie, en om christelijke muziek op een professionele en onafhankelijke manier te ontwikkelen.” Het projectplan is beschikbaar in het Frans en Nederlands, neem contact op als je het wilt lezen.

Ik ben terecht gekomen in een wereld waar ik totaal geen verstand van heb, maar Bernard heeft overal contacten en weet precies hoe alles werkt. Distributie is een knelpunt, er is veel corruptie en Cd’s worden illegaal gekopieerd. Het hoesje wordt met de hand gevouwen in de drukkerij, en als de technicus van de studio het ziet vindt hij het zo mooi dat hij niet kan geloven dat het in Senegal gemaakt is. We streven een hoge kwaliteit na, niet enkel in de muziek, maar ook in onze bedrijfsvoering. Eerlijkheid, transparantie en professionaliteit zijn kernwoorden. Zo hopen we een positieve invloed te hebben op de muziekcultuur in Senegal, dat ook daar rechtvaardigheid gaat heersen.

[cardoza_facebook_like_box]


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal