RSS

Muziek met Impact

SAMSUNG“Jaren lang hebben we gedroomd van deze dag, en nu is het werkelijkheid geworden!” Het zijn de woorden van een dominee in Thiès, een stad zo’n 75 km van Dakar, waar we onze eerste Club Musique d’Impact houden. Het blijkt een overweldigend succes! We hoopten op 10 deelnemers, maar we hadden er uiteindelijk 22! Jong, oud, man, vrouw en van alle kerken van de stad.

DSC02632Het plan om CMI’s te gaan organiseren kwam eigenlijk uit de lucht vallen. Zowel Bernard als ik zijn stadsmensen, en we waren niet veel bezig met werk buiten Dakar. Tot we allebei vorig jaar zomer in het landelijk gebied waren. Daar kregen we los van elkaar de overtuiging dat we de muziek naar de dorpen moesten brengen.

DSC02656Er was nog een reden om de CMI’s te ontwikkelen. Onze droom is de ontwikkeling van Christelijke muziek in Senegal. Bernard loopt daar momenteel in voorop, maar zijn carrière is niet ons doel. Bernard wil zijn talent en ervaring inzetten voor de ontwikkeling van andere muzikanten. Deze zijn er nog weinig. Er is talent, maar er zijn geen instrumenten, geen muzieklessen en geen bemoedigende sfeer. Daar komt nu dus verandering in!

DSCN2589De CMI begint met een intensief trainingsweekend, hierin worden de basis vaardigheden van gitaar en piano bijgebracht. We komen dan met een team van ervaren muzikanten uit Dakar. Na dit weekend worden de deelnemers gemotiveerd zich in Clubs te verenigen. Als ze samen oefenen houden ze het langer vol en leren ze meer. Op afstand blijven we coachen, en als ze de basis onder de knie hebben, komen we terug voor de volgende stap.

DSC02663In Thiès zien we een droom in vervulling gaan. De kerk zit vol met een diverse groep oefenende muzikanten. Dankzij steun uit Nederland konden we zelf een gitaar en twee keyboards meenemen. Wonder boven wonder weten de deelnemers overal instrumenten te lenen, zodat iedereen goed kan oefenen. We gaan als een grote familie met elkaar om, en God is voelbaar aanwezig. Het is niet alleen onze droom die in vervulling gaat, want zoals de dominee zei: deze nieuwe beweging is antwoord op jarenlang gebed!
DSCN2595


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal