RSS

Moeder en Kind Centrum anno 2014

“Jullie doen geweldig werk met het voedingsprogramma, we verwijzen alle ondervoede kinderen nu naar jullie door.” Dit compliment van de hoofdarts van ons gezondheidsdistrict met 400.000 inwoners is voor mij een bevestiging dat we op de goede weg zijn als Keru Yakaar. In het gebied rondom de kliniek is nog onvoldoende zorg voor vrouwen en jonge kinderen.

Tabitha-16 small

Tabitha-73 small

Zwangeren krijgen niet de nodige zorg, er zijn te weinig faciliteiten voor family planning en we zijn de enigen in de wijde omtrek die ondervoede baby’s behandelen. Het is duidelijk; onze droom een moeder kind centrum te openen vloeit voort uit de grote nood om ons heen.

Tabitha-152 small

Met dankbaarheid kijk ik terug op wat we in de kliniek de afgelopen 2 jaar hebben bereikt. Sinds een jaar bieden we ‘family planning’ aan, sinds 7 maanden is er prenatale zorg en sinds 2 maanden een nieuw voedingsprogramma. Bovendien zijn het laboratorium en de huisapotheek uitgebreid en hebben we ongeveer 60 echo’s gedaan. Verpleging is bijgeschoold in reproductieve gezondheid en in de kliniek hebben we er 10 onderwijssessie over gehad. Ongeveer 120 vrouwen hebben prenatale zorg gehad en 45 kinderen zijn niet meer ondervoed.

Tabitha-7 small

Elke week komen er meer patiënten bij, en het personeel groeit gestaag mee. Een verloskundige is aangenomen, een extra verpleegkundige, een pastoraal werkster en een arts om mij te vervangen tijdens mijn verlof. Al deze ontwikkelingen leiden tot een dringend ruimtegebrek en we denken zelfs aan het bijbouwen van een aantal zalen! Tijdens ons verlof zullen we meer vertellen over de plannen en de manier waarop u betrokken kunt zijn.


0 Comments Add Yours ↓

 1. Annelieke #
  1

  Ha Tabitha,

  ik ben heel beniewd naar je medische verhalen! Op de SEH doen we ook steeds meer echo’s, maar het is al weer een poos geleden dat ik een zwangere echoode 🙂 Hou me op de hoogte van jullie informatie-ochtend in Rotterdam.

  Groet,
  AnneliekeYour Comment


Familie Kieviet in Senegal