RSS

Kinderliedjes op tientallen scholen

Corrie ten Boom zei ooit: “waar de Heer een deur sluit, daar opent hij een raam.” Dat er in 2020 voor de muziekbediening veel deuren gesloten waren is wel duidelijk: Livemuziek was maandenlang verboden, dus er werd ook niet meer geoefend. Reizen was verboden, dus het guesthouse stond leeg. Maar ‘op de plank’ lag nog een kinderprogramma met liedjes en levenslessen en dat kwam goed van pas toen de basisscholen na de 9 maanden weer open mochten.

2020 begon voor de muziekbediening vol goede moed. Dankzij de verhuizing naar ons eigen studiogebouw hadden we voor het eerst de rust om een jaarplanning te maken. Concerten in de gevangenissen met Pasen en Kerst, een tournee door Europa in de zomer, een groot trainingsevent in het najaar. Dankzij de inkomsten uit het guesthouse hadden we ook voor het eerst een mate van stabiliteit. Het beloofde een enerverend jaar te worden. En dat werd het ook, ondanks dat geen van de genoemde evenementen is doorgegaan.

Allereerst begonnen we als studio team met een dagelijkse gebedsmeeting, wat de teamspirit goed heeft gedaan. We hadden meer tijd om ons te richten op de voorbereidingen van de het radiostation waar veel administratie bij komt kijken. En zo kwam ook het idee om ons kinderprogramma extra aandacht te geven.

Het kinderprogramma bestaat uit een serie kinderliedjes over basale Bijbelse morele levenslessen, zoals eerlijk zijn, je talenten gebruiken en persoonlijke hygiëne. Het werkboek dat kan met de liedjes gebruikt worden voor clubs of op scholen. Via een aantal contacten in de publieke sector kon het materiaal in 3 regio’s op tientallen scholen worden verspreid.


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal