RSS

Gewoon bijzonder

“De uitzending van vorige week heeft een politieke rel veroorzaakt tussen Senegal en Mauritanië. De president heeft zich erover uitgesproken om het op te lossen!” Bernard en ik zitten in de wachtruimte bij een groot Senegalees televisiestation, we bereiden ons voor op de opname van de grootste Senegalese talkshow. Vergelijk het in populariteit met DWDD maar dan met eindeloze monologen. Het voelt voor ons al bijna als ‘normaal’, maar dat is het zeker niet. Vooral wanneer we ons realiseren wat de impact van deze uitzending kan zijn!

De nieuwe video “Sacrifice” is niet alleen een geweldige hit op Facebook (bijna 300x gedeeld, 60.000 weergaven en honderden commentaren) en YouTube (9.000 views in twee maanden), maar het opent ook opnieuw deuren op de nationale televisie. Hij was te gast bij het Senegalese ‘koffietijd’ (bestaat dat nog?) Kenkéliba wat ‘traditionele Senegalese thee’ betekent. Bij het grootste Katholieke tv programma “Aux sources de la vie” op de zondagmiddag. En nu dus bij deze talkshow: “Le Grand Rendez-Vous”.

Een paar dagen later zien we op sociale media een link van de populairste Senegalese nieuwswebsite. Er is een discussie opgelaaid over Senegalese muziek. Gelukkig geen politieke rel, maar wel een kritisch gesprek over de creativiteit van Senegalese artiesten. En voor het eerst heeft de Senegalese Gospel muziek daarin een plaats. Er is behoefte aan verandering volgens de presentator, een verandering die we van harte aanmoedigen!

 

 

 


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal