RSS

Een nieuw couplet begint!

20150715_154002 Niet enkel op muzikaal gebied was de reis een succes, ook wat betreft fundraising hebben we een belangrijke stap kunnen maken. Dankzij de CD verkoop en de collectes hebben we nu voldoende fondsen om een basis uitrusting voor een opname studio te kopen. Mengpaneel en geluidskaart zijn al in de koffers meegegaan, momenteel verbouwen we een kamer in Cissa’s huis om de studio tijdelijk onder te brengen en verzamelen we de rest van de apparatuur. Dit is niet eenvoudig in Dakar, en kwam me zelfs op een bezoek aan de politie te staan… 

20150626_122537Meneer, als u de verkeerswet kent weet u dat het in heel Senegal niet is toegestaan om op de openbare weg te parkeren!” Mijn discussies met de parkeerwachter hebben weinig zin. In het drukke en chaotische stadscentrum van Dakar was ik blij een goede parkeerplek gevonden te hebben, waar de auto het verkeer niet hindert, en er geen verbodsborden staan. Helaas, bij terugkeer bij de auto pronkt er wielklem om het voorwiel. De parkeerwachter bied nog vriendelijk aan dat hij wel iemand kan sturen om de boete te betalen, maar dat lijkt me geen goed idee. Met Bernard samen loop ik de tien minuten naar het hoofdkantoor van de politie.

Daar aangekomen blijkt dat er meer mensen vandaag een boete hebben gekregen. Tientallen brommers staan gestald en een grote groep jongeren verdringt zich bij een kantoortje. Met het nodige dringen weten we onze naam op de lijst te krijgen en is het wachten op onze beurt. Na een uur in de volle zon te hebben zitten wachten is het onze beurt. Ik groet vriendelijk in mijn beste Wolof, en als ik ook nog zijdelings opmerk dat mijn vrouw bij Keru Yakaar werkt is de stemming al gauw opperbest. Onder de boete kom ik niet uit, maar we kunnen in ieder geval weer huiswaarts.

20150703_140925Dankzij de benefietoptredens in Nederland kunnen we een start maken met de studio. We hebben genoeg geld voor de apparatuur. Maar om een ruimte te huren en verbouwen moet er financiële stabiliteit zijn. Daarom beginnen we bij Bernard thuis want de muziek gaat door! Met uw steun hopen we nog dit jaar de deuren van de eerste Gospel Recording Studio van Senegal te openen.

Wilt u dit project steunen? Of bekijk bij Projecten voor een concrete bijdrage of maak uw gift over naar:

CAMA Zending te Driebergen

IBAN: NL76 ABNA 0484 6740 48
BIC: ABNANL2A
o.v.v. Senegal project muziek Studio

Ideal Online Doneren


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal