RSS

Een muzikale revolutie?

“Dit was geen forum, dit was een revolutie!!” zegt een dominee aan het van de eerste editie van het Internationale Forum voor Christelijke Artiesten. De visie die al lange tijd met potlood in onze agenda stond werd deze zomer concreet toen we de Christian Artists Seminar in Duitsland bezochten. Met een overvloed aan toewijding en een gezonde portie geloof gingen we de uitdaging aan. En een uitdaging was het! Op financieel gebied, traceren van de artiesten, team aansturen, spreker ontvangen, workshops opzetten etc. etc. Maar in de gemeenschap van muzikanten is iets nieuws ontstaan; een beweging die niet meer te stoppen is.

De bekende Frans / Congolese Gospel zanger Marcel Boungou had speciaal ruimte gemaakt in zijn agenda tussen een reis naar Brazzaville en Guadeloupe om op het forum onderwijs te geven. Met meer dan veertig jaar ervaring in de gospel en wereldmuziek droeg hij op de deelnemers een nieuwe dimensie van muziekkennis over: de basis van persoonlijk geestelijk leven, professionele ontwikkeling en een nederige hartshouding.

Er waren 65 geregistreerde deelnemer en nog enkele tientallen die als daggast kwamen. Vanuit alle regios van het land, en zelfs vanuit de buurlanden. Sommigen hadden drie dagen gereisd om te kunnen komen. Een grote culturele en muzikale diversiteit. Vrijwel alle etnische groepen vanuit Senegal waren vertegenwoordigd en de muziek had een spectrum vanuit uitersten: urban rap muziek, traditionele Fulani zang, Afro Gospel, A Capella etc. etc. Elke avond traden er zo’n tien verschillende artiesten op op het open lucht podium.

Het drie dagen durende Forum was elke dag opgedeeld in drie programma onderdelen. De ochtenden bestonden uit (bijbels)onderwijs door de hoofdsprekers. Het middagprogramma was interactief met twee keuze workshops (stage performance, zang, dans, geluidstechniek en gitaar) gevolgd door een debat waar de deelnemers hun ervaringen en mening konden delen. Een panel met Senegalese muzikale dominees gaf hen advies en repliek. In de avonden werd vervolgens een concert gehouden.

De toon is gezet! Dit platform voor Christelijke muziek in Senegal is een feit. Gebaseerd op de reacties van deelnemers en bezoekers kunnen we nog veel mooie dingen verwachten voor de toekomst!


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Mooi mooi mooi! De foto’s ook!Your Comment


Familie Kieviet in Senegal