RSS

Een herder bij de dokter

Zijn kudde schapen laat hij buiten de poort staan als Abdou op het spreekuur komt. Hij voelt zich al een tijd niet goed, maar vanwege schroom is hij nog niet eerder naar het ziekenhuis gegaan. Hij is een herder van het Fulani-volk en laat niet gemakkelijk het achterste van zijn tong zien, ook niet bij de dokter. In dr. Soh had hij veel vertrouwen en daarom klopt hij nu bij ons aan.

Het gezondheidscentrum ligt 300 km. van Dakar en is opgericht door dr. Soh.  Sinds zijn plotselinge overlijden in september 2019 ben ik, Tabitha, daar tijdelijk als arts en medisch directeur werkzaam. Het ligt op een steenworp afstand van een van de grootste veemarkten van West-Afrika. Op zondag komen hier herders uit de hele regio, en zelfs vanuit Mali en Mauritanië, hun vee verhandelen. Met het kleine team collega’s doen we ons best de visie van dr. Soh voort te zetten: de Fulani dienen met goede zorg met Jezus als ons voorbeeld.

Tot eind 2019 heb ik twee keer per maand een week doorgebracht in het dorp. Sinds januari is er een jonge arts aangenomen en hoef ik er nog maar één keer per maand te zijn. Het is hard werken om aan de gemeenschap te laten zien dat we dezelfde standaarden van liefde en kwaliteit handhaven als dr. Soh. Tegelijkertijd is het ook een hele reorganisatie om het gemis van zijn visionaire en toegewijde aanwezigheid op te vangen. Het is ons verlangen om verder te bouwen op de basis van vertrouwen die dr. Soh heeft gelegd in de gemeenschap. We hebben een heel weekend gratis spreekuur en allerlei screening aangeboden. Op die manier heeft iedereen kunnen ervaren dat het werk doorgaat.


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Wat mooi dat het werk van dr. Soh door mag gaan! We bidden mee voor vertrouwen en een goede sfeer en zegen!Your Comment


Familie Kieviet in Senegal