RSS

Dokter in de klas

Lesgeven school Maria 030“Wie wil de dokter zijn?” “Iiiik!!” Roepen 17 kinderen tegelijkertijd. Maria en haar klasgenootjes drommen om me heen als ik een korte les geef aan deze 4 jarigen over wat een dokter eigenlijk doet. Een doktersjas aan en een stethoscoop in je oren, dat willen ze allemaal wel. Wat hoor je? Wat zie je? Antoine, een pientere fransoos weet zelfs het woord ‘trommelvlies’. Niet zo gek want zijn moeder is ook dokter.

Van de meeste klasgenootjes werken beide ouders en veel kinderen worden door de nanny opgehaald. “Hoger opgeleide Senegalese vrouwen zouden ook best graag parttime werken, maar die optie is er niet.” Dat vertelt de moeder van Sofie, die ik een werkbezoekje breng op het instituut voor infectieziekten. Ze heeft in Canada gestudeerd en is blij nu in haar thuisland een baan te hebben.

Maria vraagt af en toe een schoolmaatje te spelen en ik ben blij dat dat kan. En op een vrij moment een les geven in de klas is ook erg leuk. Hoewel, vrij? Behalve een gratis consult voor alle juffen dan….


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Leuk om te lezen! Maria zal wel reuze trots op haar moeder zijn!!Your Comment


Familie Kieviet in Senegal