RSS

De Sint in Senegal

SAMSUNGJe zou zeggen dat de Sint – die immers vanuit Spanje noordwaarts vaart – geen gelegenheid zou hebben om ook Senegal (een zelfde afstand maar dan zuidelijk) aan te doen. Toen er onverwachts vier chocolade letters in een anonieme enveloppe op de spreekwoordelijke deurmat vielen begon ons hart toch wel vol verwachting te kloppen… Zou de goede Sint dan toch komen? En warempel!!

016

Terwijl alle Nederlandse kinderen verzameld waren op de residentie van de ambassadeur kwam de Sint elegant aanrijden op een wat schimmelig ogend paard. Zo’n vijftig kinderen zongen luidkeels de Sint en de Zwarte, Groene en Oranje Piet toe. De Sint sprak vervolgens op indrukwekkende wijze de kinderen toe in het Nederlands, Frans en Engels. Aan het einde van de hele ceremonie fluisterde Maria zachtjes in Tabitha’s oor dat ze wel wist wie die Sint was.

SAMSUNGOok in huize Kieviet kwam de Sint nog gezellig langs. Althans, hij liet een aardig gevulde zak met cadeaus achter. Vanwege het bonzen op de deur durfde Maria vervolgens niet meer alleen naar de WC, maar dat mocht de pret niet drukken. Vreemdsoortige vormen chocola die in betere tijden letters waren, echte pepernoten, en natuurlijk précies de cadeaus waar we op hoopten.

SAMSUNGHet is wel een beetje anders dan lekker bij de kachel met een kop warme chocomel, maar we hebben toch het idee dat de kids deze Nederlandse traditie wel waarderen 🙂 Dank u Sinterklaasje!SAMSUNG019SAMSUNG


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal