RSS

Dansmoves en andere muzikale bewegingen…

_M7L9156_small“Ik weet zeker dat je van blijdschap wel een traantje had gelaten als je erbij was geweest” schrijft Cissa in een mailtje vorige week over de ontmoeting met dominees en andere leiders van de kerk in Thiès. Op 26 juni organiseerden we daar een groot gospel concert, en op deze evaluatie wordt duidelijk dat de mensen diep zijn geraakt door de kracht van muziek. Of ik echt had moeten huilen… misschien… want we hebben lang en hard gewerkt om deze beweging in de kerk op gang te trekken.

Sinds Bernard en ik samen begonnen te werken hebben we een waslijst aan bijzondere dingen zien gebeuren. Videoclips op de nationale televisie, interviews waar vrijuit over de betekenis van de liedjes gesproken wordt, concerten waar meer dan duizend man op af komen, trainingen in de dorpen waar alle kerken hun afvaardiging heen sturen, en ga zo maar door.

Het is ons verlangen om in Senegal een beweging van Christelijke muzikanten te zien ontstaan. Vier jaar geleden was er bijna niks, maar inmiddels zien we jongeren die zich toeleggen op het zich eigen maken van een instrument, bandjes vormen, ze zien de impact van muziek in hun omgeving en beginnen zelfs liedjes en video’s op te nemen. De beweging is aan het ontstaan en we zijn dankbaar voor de rol die we daarin mogen spelen!

Mede dankzij onze eigen opname studio gaat het werk een stuk soepeler dan in de eerste periode. Toch blijft voor de ontwikkeling van de visie nog steun nodig, bijvoorbeeld voor trainingen in de dorpen, opname van video’s of voor gospel concerten.

 

U kunt dit werk steunen via deze link of door een gift over te maken naar:

Cama Zending te Driebergen

IBAN: NL76 ABNA 0484 6740 48
BIC: ABNANL2A
o.v.v. Senegal project muziek

 

Of door een CD of DVD te bestellen klik hier

Leila, achtergrondzangeres van Bernard op zijn albums Près du Coeur en Jakaarlo heeft een eigen video: https://youtu.be/r-uZdYh64HM


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal