RSS

Christelijk radiostation in de stad

Overal waar je komt in Senegal staat de radio aan: in de bus, in winkeltjes, op de markt en op straat. De muziek volgt de nieuwste hitlijst en in allerlei praatprogramma’s worden maatschappelijke thema’s besproken. Voor de Senegalese bevolking, van wie zelfs in de stad de helft ongeletterd is, is de radio hét medium voor verbinden, kennis en het verbreden van de horizon. Het is niet verwonderlijk dat de gospelzanger Bernard al jaren droomt van een christelijk radiostation in de stad.

Tot op heden bleef de deur voor alle kerken echter stijf dicht. Nu de studio is verhuisd naar een grotere locatie merken Bernard en Jan dat allerlei verschillende muzikanten er graag komen om te oefenen. Ook bepaalde grote namen in de muziekscene zijn op bezoek geweest. Door de vergrote bekendheid werd een radiofrequentie bijna als vanzelf aan Cissa aangeboden. De overheidsinstantie die licenties verstrekt is akkoord met onze aanvraag en momenteel zijn gesprekken gaande om dit concreet te maken. Behalve de katholieke radio is er nog geen christelijk radiostation in Dakar.

Het is voor ons belangrijk dat de radio ten gunste komt van de complete evangelische beweging en zijn we bezig daar een team voor te vormen. Op dit moment ben ik (Jan) druk bezig met het projectplan en het vinden van partners om te kunnen starten zodra de frequentie op onze naam staat. 

 

 

 

 

Het is mogelijk het radiowerk te steunen via https://camazending.nl/doneer/ of overboeking op IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48  t.n.v. Stichting CAMA Zending in Driebergen ovv Senegal Project Muziek


Your Comment


Familie Kieviet in Senegal